Focar de infecție la cantina Colegiului „Dimitrie Cantemir“ din Huși

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toți cei 11 elevi au primit îngrijiri medicale la Spitalul din Huși
Toți cei 11 elevi au primit îngrijiri medicale la Spitalul din Huși

Probele prelevate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce 12 elevi au ajuns în spital cu toxiinfecție alimentară, arată că la cantina Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir" din Huși este un adevărat focar de infecție.

Rezultatele preliminare ale anchetei demarate de DSP Vaslui au scos la iveală nenumărate nereguli atât în interiorul cantinei, cât și la personalul acesteia. Autoritățile sanitare au descoperit că bucătarul își efectua meseria în lipsa unei igiene corespunzătoare și că ustensilele foliste de acesta  erau pline de batcerii și microbi.

Vezi aici din ce cauză s-au intoxicat cei 12 elevi

Această încărcătură microbiană constatată pe baza analizelor de laborator reliefează că în bucătăria liceului sunt disfuncționalități în ceea ce privește condițiile de igienă, de la curățenia în cantină și până la dezinfecția care trebuie făcută în blocul alimentar. Evident, acei germeni descoperiți pe mâinile bucătarului și pe ustensilele folosite la prepararea hranei pot fi factori care să determine apariția focarului de toxiinfecție alimentară. Acum așteptăm și rezultatele analizelor de laborator ale probelor de mâncare prelevate de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru a ne face o imagine completă asupra acestui caz și pentru a putea trage o concluzie", a declarat medicul șef al DSP Vaslui, Luminița Costache.

Situația de la internatul unității de învățământ este cu atât mai gravă cu cât aici sunt cazați atât elevii acestui liceu, cât și cei de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur" din Huși.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite