Fiscul din Vaslui i-a vândut maşina sechestrată în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiscul i-a vândut maşina sechestrată în trafic
Fiscul i-a vândut maşina sechestrată în trafic

Un sucevean acuză poliţiştii vasluieni de abuz în serviciu, dar şi de înstrăinarea ilegală a autoturismului proprietate personală care i-a fost reţinut în urma unui control al agenţilor de circulaţie

Stelică Buzec, un bărbat din Suceava, trăieşte clipe de coşmar din cauza instituţiilor statului. În vara acestui an, omul, împreună cu un prieten, a adus un transport de cartofi de la Suceava pe care îi vindea la schimb pe porumb în satele vasluiene. Cei doi au fost opriţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere Vaslui la Crasna pentru verificări, moment în care oamenii legii au constatat că suceveanul nu avea toate actele la el. Întrucât la solicitările poliţistului acesta nu a prezentat documente justificative pentru porumbul pe care îl transporta într-o autoutilitară marca Mercedes Benz, oamenii legii au dispus confiscarea maşinii şi a încărcăturii.

„Este o bătaie de joc incredibilă“

Stelică Buzec a contestat decizia în instanţă, iar aceasta i-a dat câştig de cauză. Acum două zile, el a revenit la Vaslui pentru a-şi  ridica bunurile, însă nu mică i-a fost mirarea când a aflat că maşina nu mai este de găsit. Ea a fost vândută prin licitaţie de către Direcţia de Finanţe pentru suma de 1.800 de lei. Când a aflat că atât autoturismul, cât şi cele 2.800 de kilograme de porumb i-au fost vândute la licitaţie, suceveanul a avut un şoc.

Hotărârea emisă de Judecătoria Vaslui

Hotărârea emisă de Judecătoria Vaslui

„Este o bătaie de joc incredibilă. Maşina mea face lejer 2.500 de euro, cum să îmi dea 1.800 de lei pe un Mercedes Benz? Păi un cal costă 6.000-7.000 de lei şi ei îmi dau pe maşină suma asta!?“, ne-a declarat revoltat Stelică Buzec. Afirmaţiile păgubitului sunt întărite şi de prietenul acestuia, aflat şi el în maşină la momentul sechestrului. „Ceea ce se întâmplă este o altă ilegalitate pe care statul român o face prin instituţiile sale. Era un proces pe rol, trebuiau să aştepte sentinţa! Este inadmisibil, este bătaie de joc!“, ne-a spus şi Nicolae Rusu, prietenul păgubitului.„IPJ avea obligaţia de a păstra atât autoutilitara, cât şi cantitatea de porumb în custodie, până când instanţa dădea verdictul. Potrivit legii, bunurile confiscate nu se pot vinde decât atunci când sunt perisabile“, ne-a spus şi Mioara Donosă, avocatul suceveanului.

Finanţele şi Poliţia se acuză reciproc

Şefii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vaslui spun că au procedat corect şi că suceveanul va primi 1.800 de lei înapoi, contravaloarea autoturismului. Şi conducerea IPJ susţine că s-a procedat după litera legii. „Singura deficienţă, dacă putem spune aşa, este faptul că nu am ştiut că păgubitul a făcut contestaţie. Potrivit legii, dacă în termen de 15 zile nu se face contestaţie, bunurile confiscate se predau către Direcţia de Finanţe Publice pentru valorificare. Eu cred că se poate imputa şi vacanţa judecătorească a magistraţilor“, a spus Mihai Carp, şeful Poliţiei Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite