Fiscul din Vaslui, controlat de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii din judeţ au reclamat că nu primesc TVA-ul înapoi în termenul legal. Verificările au fost dispuse de Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. În prima jumătate a acestui an, firmele din judeţ au cerut înapoi 28,6 milioane de lei.

Oamenii de afaceri din judeţul Vaslui au sesizat la Ministerul Finanţelor că  rambursările de TVA se fac cu mari întârzieri, în unele cazuri de la patru până la opt luni. Ministrul Gheorghe Ialomiţianu, responsabilul de la Finanţe, spune că situaţia reclamată la Vaslui nu este singulară în ţară şi că-i bănuieşte pe şefii locali că tergiversează cu bună intenţie returnările pentru a se încadra în planul de încasări.

„Eu am coordonat activitatea de inspecţie fiscală la Brasov şi mi-e frică de faptul că unii directori ai DGFP, chiar şi cel de la Vaslui, amână rambursările de TVA pentru a se încadra în planul de încasare stabilit. O să trimit şi la Vaslui un control să vedem cum a fost planul realizat, dacă nu cumva au fost încălcate nişte legi, adică să amâne rambursările de TVA fără un motiv justificat“, a precizat Gheorghe Ialomiţianu. Iminenţa unui control de la Ministerul Finanţelor nu-i sperie însă pe şefii Fiscului vasluian, care afirmă că amânările sau suspendările de rambursări de TVA sunt cazuri izolate.

Firmele au recuperat 25,6 milioane lei

„Situaţia prezentată de domnul ministru în alte judeţe nu este şi la Vaslui. Avem şi noi câteva cazuri în care a fost amânată returnarea de TVA, însă din motive obiective. Nu se pune problema că ţinem banii să ieşim noi bine cu planurile de încasări. Toate sumele se rambursează în termenul legal, respectiv de 45 de zile, nici vorbă de câteva luni“, a replicat Mihăiţă Panţâru, directorul DGFP Vaslui. În prima jumătate a acestui an 342 de firme din judeţ au solicitat returnara taxei pe valoarea adăugată, suma totală fiind de peste 28,4 milioane de lei.

„Au fost aprobate până acum 229 cereri, valoarea sumei de restituit fiind de 25,6 milioane de lei“, a declarat Mirela Bulgaru, purtătorul de cuvânt al DGFP Vaslui. Mirela Bulgaru a adăugat că alte trei cereri de rambursare a taxei pe valoarea adăugată, în valoare de 464.614 lei sunt suspendate. La firmele respective urmează să fie efectuate noi verificări, iar în funcţie de rezultatul acestora, solicitările vor fi sau nu aprobate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite