Fir întins pentru pescarii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate amenajările piscicole din judeţ percep taxe de 50-100 de lei pentru închirierea a patru lansete. Pescuitul nocturn este, însă, strict interzis.

Pentru mii de vasluieni, câteva ore pe malurile bălţilor reprezintă un mod plăcut de petrecere a timpului liber. Aceştia au de unde alege atunci când vine vorba de lacuri bune de pescuit. Situat la opt kilometri de municipiul Vaslui, barajul Puşcaşi este unul dintre cele mai apreciate lacuri. Taxa este de 100 lei pentru 12 ore, timp în care pot fi folosite cel mult patru lansete şi undiţe. Se poate prinde crap, caras, răpitor.


Ceva mai departe, la 50 de kilometri de Vaslui, în comuna Vutcani, se află acumularea Poşta Elan, un lac de aproximativ 150 hectare luciu de apă, unde se poate pescui de la răsărit şi până până la apusul soarelui contra unei taxe de 75 lei. „Se permite folosirea a mai mult de patru scule, dar cu plata unei taxe suplimentare de 15 lei pentru fiecare undiţă sau lansetă. Sub nicio formă nu se permite pescuitul pe timp de noapte, iar cei care vin trebuie să dea dovadă de un comportament civilizat“, a spus Gabriel Valu, administratorul lacului.


„Monştrii“ vor fi eliberaţi


Cu cinci lansete puteţi merge la acumularea Mânjeşti. Pentru 50 de lei, administratorii permit pescarilor să plece acasă cu cel mult cinci kilograme de peşte. În comuna Puieşti se află un alt lac pe care amatorii de pescuit nu trebuie să-l rateze. Taxa este tot de 50 de lei şi pot fi prinşi crapi de până la şapte kilograme sau chiar mai mari, dar acasă se pleacă cu cel mult cinci. Alte lacuri unde pescarii vasluieni îşi pot încerca norocul sunt Cârja, Râpa Albastră, Gârceni, Căzăneşti, Mantu şi Negreşti.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite