Finanțele îi lasă fără case și mașini pe afaceriștii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul prin care DGFP vinde bunurile confiscat este situat la ieșirea din municipiul Vaslui spre Bacău
Magazinul prin care DGFP vinde bunurile confiscat este situat la ieșirea din municipiul Vaslui spre Bacău

Apartamentele, vilele, autoturismele și spațiile comerciale sunt principalele bunuri pe care inspectorii fiscali încearcă să le vândă pentru a recupera debitele de la rău-platici. Fiscul are de recuperate arierate în valoare totală de aproximaiv 76 milioane lei.

Criza financiară a lovit puternic în bugetele firmelor vasluiene, astfel că sute de vasluieni s-au văzut nevoiți să accepte ca bunurile pe care le au în proprietate să fie puse sub sechestru și ulterior scoase la mezat. Fie că e vorba de locuințe, autoturisme, calculatoare, aparatură electronică sau electrocasnică, Fiscul se dovedește neiertător și încearcă să valorifice fiecare obiect pentru recuperarea debitelor. Astfel, săptămânal, Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Vaslui organizează licitații pentru valorificarea bunurilor executate silit. „Pentru debitorii ale căror creanțe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal  de sechestru sunt organizate licitații în vederea valorificării bunurilor sechestrate. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechetstre sunt în general clădiri cu destinație de spații commercial, apartamente, spații de producție și terenurile aferente, iar bunurile mobile sunt autoturisme, autoutilitare, utilaje agricole, utilaje tâmplărie, mașini de cusut, aparate de sudură, biecte de uz casnic etc", a precizat Mirela Bulgaru, purtătorul de cuvânt al DGFP Vaslui, etalând astfel bunurile ce pot fi cumpărate de vasluieni la licitațiile organizate de Fisc.

Cumpără săptămânalul „ADS Vaslui" și află care sunt cele mai scumpe imobile scoase la vânzare de Fisc. Săptămânalul „ADS" poate fi cumpărat, începând de joi,  de la toate chioşcurile de ziare din Vaslui, Bârlad şi Huşi, la doar 0,9 lei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite