Filme în format 3D pentru vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinematograful deschis la Bârlad este primul de acest gen din judeţ, el fiind realizat cu ajutorul unei firme din Galaţi.        

Vasluienii care vor dori să vizioneze filme în format tridimensional în acest weekend au de ales dintre documentare, scurtmetraje sau filme artistice. Preţul biletelor va fi cuprins între 5,5 şi 15,5 lei, în funcţie de tipul peliculei.

Sală cu 25 de locuri

Programul noului cinema începe la 10.00 şi se termină la 22.00. Până la 17.00, vor rula doar filme documentar şi de scurtmetraj. În acest weekend, muzeografii bârlădeni oferă publicului filmul „Resident Evil“. „După ce am realizat Planetariul, mi-am dorit să amenajăm un Cinema 3D prin intermediul unui proiect european. Acest lucru nu a fost posibil, de aceea am apelat la o firmă de specialitate. Prin intermediul acestui gen de cinema încercăm să venim în ajutorul tinerilor şi al elevilor, de aceea am hotărât să proiectăm şi filme documentare“, a spus Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan“.

Cinematograful 3D are o capacitate de 25 de locuri. Cel mai scump va fi biletul pentru un film artistic, a cărui valoare va fi de 15,5 lei. Pentru un documentar biletul va costa 10,5 lei, în timp ce pentru un film de scurtmetraj se va achita 5,5 lei. Preţurile sunt comparabile cu cele practicate în cinematografele similare din alte oraşe din ţară.

La sfârşitul anului, cinema-ul se va muta

„Ne face deosebită plăcere să deschidem acest cinematograf în Bârlad. Am înţeles că sunt foarte multe persoane iubitoare de film în acest oraş, acesta fiind şi unul dintre motivele care ne-au determinat să ne îndreptăm spre Bârlad“, a spus Maria Iraşcov, administratorul firmei care a amenajat cinematograful.

Mircea Mamalaucă a spus că, după ce reparaţiile la sediul centra al muzeului bârlădean vor fi finalizate, cinematograful va fi mutat acolo. El estimează că acest lucru se va întâmpla în toamna lui 2011.

Bârlădenii sunt încântaţi de ideea de a avea un Cinema 3D în oraşul lor pentru că, spun ei, nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte oraşe pentru a viziona peliculele dorite. „E un lucru bun pentru că s-a redeschis un cinema în oraşul nostru. E o modalitatea foarte bună de a-ţi petrece timpul liber“, a spus Ioana Mardare, elevă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite