Fier vechi confiscat de vameșii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa, împreună cu inspectorii vamali de la Biroul Vamal Albiţa, au descoperit deşeuri metalice nedeclarate într-o semiremorcă cu destinaţia Tulcea, România.

Controalele riguroase la care au fost supuse mijlocele de transport care au tranzitat Vama Albița nu au rămas fără rezultat. „Constănțeanul Marian C., în vârstă de 39 ani, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu ansamblul de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă. Din studiul documentelor însoţitoare ale transportului, a rezultat faptul că bărbatul efectua un transport de 15 piese metalice: contragreutate, şasiu, rezervor, rulou şi punte, de la o firmă din Chişinău către  o persoană jurică din Constanţa, având ca loc de descărcare a mărfii localitatea Tulcea, din România", a precizat Irina Gheucă-Mirică, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

În urma unui control amănunțit al autovehiculului s-a stabilit că încărcătura consta în deşeuri metalice. De asemenea, s-a constatat că în semiremorcă, pe lângă marfa declarată, aflată într-o stare avansată de uzură, exista şi o cantitate semnificativă de deşeuri metalice nedeclarate (părţi caroserii auto, bucăţi metal, cabluri).

„Din analiza vizuală s-a constatat că marfa declarată se prezintă ca un transport de deşeuri metalice. Persoanei i s-a adus la cunoştinţă faptul că marfa prezentată la control nu corespunde în totalitate cu cea înscrisă în documentele de însoţire a mărfii. Autorităţile vamale au luat măsura reţinerii mijlocului de transport (autocamion şi semiremorcă) şi a întregii încărcături de marfă, fiind depozitate în terminalul de marfă al PTF Albita", a mai spus Irina Gheucă-Mirică.

Având în vedere cele constatate, cetăţeanului în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prezentare de acte nereale în vamă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din legea 86/2006 actualizată prin O.U.G. 33/01.04.2009, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite