Fetiţă din Bârlad, în stare gravă la spital după ce a fost bătută de trei bărbaţi în supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a deschis, ieri, o anchetă după ce Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a reclamat că o fetiţă care provine dintr-o familie dezorganizată a fost agresată de trei indivizi.

În plângere se arată că fetiţa, în vârstă de 11 ani, ar fi fost lovită de către trei bărbaţi în timp ce încerca să cumpere ceva de la un supermarket din zona centrală a municipiului Bârlad. Întâmplarea a avut loc în ultima zi a anului trecut, iar printre agresori se află şi un agent de pază al magazinului care ar fi confundat-o pe micuţă cu un cerşetor. Potrivit martorilor, minora a reuşit să fugă şi s-a adăpostit la un post de radio din apropierea complexului comercial.

De aici, ea a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman" din localitate, fiind diagnosticată de medici cu traumatism cranio-cerebral.

„Fetiţa este internată în acest moment pe secţia pediatrie, iar starea ei de sănătate este stabilă, aflându-se în perfuzii", ne-a declarat doctorul Gabriela Daniş, directorul medical al unităţii spitaliceşti bârlădene

"Poliţiştii de la Poliţia Municipală Bârlad au demarat o anchetă în urma unei sesizări primite ieri de la reprezentantii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului. În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. ", a declarat Mihaela Ştraub purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Provine dintr-o familie dezorganizată

Potrivit reprezentanţilor de la Protecţia Copilului, fetiţa provine dintr-o familie dezorganizată. Micuţa le-a spus acestora că tatăl ei este plecat în Italia, iar mama este o mare consumatoare de băuturi alcoolice. Cea care ar fi trebuit să aibă grijă de ea este bunica maternă, însă minora le-a mai mărturisit  autorităţilor că aceasta o trimitea în fiecare zi la cerşit.

„Noi am inclus-o pe fetiţă într-un program de echilibrare psihologică. După ce va fi externată din spital, copilul va fi internat la un centru, după care se vor demara demersurile pentru a fi dat în plasament", ne-a declarat Ionel Brătianu, şeful Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat (CPRUCANE) Bârlad.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite