Fanfara de copii talentaţi de la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de tineri instrumentişti care fac parte din „Rotaria“ au făcut senzaţie la emisiunea „Românii au talent“. Grupul a fost înfiinţat în urmă cu 10 ani la iniţiativa profesorului Romeo Tălmaciu.

Fanfara „Rotaria“ din Vaslui a primit aprecierea juriului de la emisiunea-concurs „Românii au talent“ şi s-a calificat pentru etapa următoare. Considerat un ambasador a judeţului Vaslui, grupul a luat fiinţă în 2001, la iniţiativa profesorului Romeo Tălmaciu.

„Mă gândeam, prin 1998, că nu voi reuşi să găsesc copii talentaţi. Apoi, am fost atât de hotărât să fac ceva pentru ca acest oraş să fie cunoscut în toată lumea încât nu m-am lăsat până nu am format un grup de calitate. Am căutat copii timp de doi până mi-am îndeplinit visul“, a spus dirijorul Romeo Tălmaciu.

Marian Bârzoi, toboşar de excepţie

Iniţial, a început să lucreze cu 45 de copii, iar 20 dintre aceştia au ajuns să facă performanţă la diferite instrumente. Cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, tinerii din Fanfara „Rotaria“ formează una dintre cele mai apreciate formaţii de acest gen din ţară.

Unul dintre cei mai talentaţi membri ai acestei formaţii este Marian Bârzoi, care la doar 15 ani bate la tobe cum puţini o fac. Provenind dintr-o familie de muzicanţi, Marian a urmat exemplul tatălui său, care a activat ca baterist într-o formaţie de lăutari. Mama lui este solistă şi cântă la un local din Vaslui. A descoperit pasiunea pentru tobe la 5 ani, atunci când, spre disperarea părinţilor, bătea în oalele şi tigăile din casă. Practic, părinţii lui erau nevoiţi să îşi înnoiască vesela săptămânal.

La 6 ani, Marian s-a înscris la Palatul Copiilor sub îndrumarea profesorului Tălmaciu. În doar câţiva ani, talentatul copil a ajuns să ridice sute de spectatori în picioare. „Aş vrea să ajung la fel de celebru ca Ţăndărică. El este idolul meu şi sunt mândru că acum 3 ani am dat mâna cu el“, a spus Marian.Anual, grupul este solicitat să concerteze în afara ţării. Din repertoriul formaţiei fac parte cântece româneşti populare, care sunt interpretate în fiecare an în Austria, Turcia, Franţa, Germania, Norvegia şi Italia.

„În 10 ani de activitate am luat premii de excelenţă, trofee, însumând peste 45 de distincţii“, a mai adăugat Romeo Tălmaciu. Trupa a apărut şi în filmul „A fost sau n-a fost“ semnat de Corneliu Porumboiu.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite