Fanfara Rotaria a făcut senzație la „Românii au talent“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 20 de copii pregătiți de profesorul Romeo Tălmaciu i-au impresionat pe membrii juriului emisiunii.

Prestația copiilor de la Rotaria l-a lăsat cu gura căscată pe Mihai Petre, care l-a apreciat, în mod deosebit pe Marian Bârzoi, bateristul formației. În aplauzele publicului spectator, cei trei membri ai juriului, Andra, Andi Moisescu și Mihai Petre le-au acordat fără nicio reținere câte un DA. 

Considerată unul dintre cei mai reprezentativi ambasadori ai județului, Fanfara Rotaria a luat ființă în  2001, la inițiativa profesorului Romeo Tălmaciu. „Mă gândeam, prin anul 1998, că nu voi reuşi să găsesc copii talentaţi. Apoi am fost atât de hotărât să fac ceva pentru ca acest oraş să fie cunoscut în toată lumea încât nu m-am lăsat până nu am format un grup de calitate. Am căutat copii timp de doi până mi-am îndeplinit visul", a spus dirijorul într-un interviu acordat ziarului adevărul de Seară Vaslui în luna iunie 2010.  Iniţial, a început să lucreze cu 45 de copii, iar 20 dintre aceştia au ajuns să facă performanţă la instrumente. Sunt atât de renumiţi pentru talentul lor în interpretare încât organizatorii din şase oraşe europene îi solicită în fiecare an să vină să concerteze. Cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani, tinerii din Fanfara „Rotaria" formează una dintre cele mai apreciate formaţii de acest gen din România şi străinătate.

Fanfara Rotaria
ProTV.ro

Fanfara Rotaria, ambasadorul județului

Au apărut și în filme

Au fost solicitaţi să apară chiar şi în filme. „Ne-a făcut cinste să putem participa în filmul marelui regizor Corneliu Porumboiu «A fost sau n-a fost» cu muzica noastră", este mândru profesorul Romeo Talmaciu. Din repertoriul formaţiei fac parte cântece româneşti populare, care sunt interpretate în fiecare an în Austria, Turcia, Franţa, Germania, Norvegia şi Italia. Din Belgia profesorul s-a întors cu „Pupitrul de aur" şi premiile speciale ale juriului acordate în cadrul Festivalului „Castelul de aur" din Halhem.

Citește și: Dintre ruine, cu dedicație specială pentru Ministerul Educației (VIDEO)

                    Romeo Tălmaciu a cucerit lumea cu „Rotaria“

VIDEO Rebeca Neacşu, minunea de fată cu voce de înger, care a impresionat juriul de la „Românii au talent"

Povestea micuţei Carina Cosma, eleva din Deva care a primit trei de "DA" mari, mari la show-ul "Românii au talent" VIDEO

Marian Bârzoi, toboșar de excepție

Unul dintre cei mai talentați membri ai acestei formații este Marian Bârzoi care, la doar 13 ani, bate la tobe cum puțini știu să o facă. El este considerat, în acest moment, cel mai tare toboșar din România la vârsta lui. Provenind dintr-o familie săracă, Marian a urmat exemplul tatălui său, care a activat ca și baterist într-o formație de lăutari care cântau pe la nunți.

image

Marian Bârzoi este cel mai tare baterist din țară la vârsta lui

 La loc de cinste pentru fanfara Rotaria este şi nominalizarea la premiile GOPO din Bucureşti. „Cea mai mare realizare este că am putut pune bazele Fanfarei „Rotaria", care a dus Vasluiul în Europa. „Acum suntem cunoscuţi în aproape toată lumea, suntem invitaţi la orice festival de muzică instrumentală. În 10 ani de activitate am luat premii de excelenţă, trofee, toate însumând peste 45 de distincţii. Satisfacţia este atunci când toată lumea te aplaudă şi mai vor să mai cântăm o piesă", a mai adăugat Romeo Tălmaciu pentru Adevărul de Seară Vaslui.

Fanfara Rotaria
ProTV.ro

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite