FC Vaslui a remizat cu Twente și își ia adio de la Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Vaslui nu a reuşit decât un egal, la Piatra Neamţ, împotriva lui FC Twente, după ce în tur, în Olanda, pierduse cu 2-0. Cu lesa „Dulăului" Hizo aproape smulsă din cuşcă de Porumboiu, după trei meciuri fără victorie şi fără gol marcat, Vasluiul a pornit meciul de la Piatra Neamţ „all in".

Fără Cânu, căpitanul accidentat, fundaşul de naţională Paul Papp a părut o trestie în vânt pe lângă care rapizii Bryan sau De Jong au trecut vijelios, chiar dacă n-au reuşit să puncteze decisiv. Iar asta l-a obligat pe „Jolly Jokerul" Wesley să joace rol de „Gattuso", undeva mai aproape de poarta lui Cerniauskas decât de jumătatea adversă, unde se descurcă aşa de bine. Cu toate minusurile apărute, moldovenii n-au arătat chiar rău de la mijloc în sus. Cu elan şi tehnică de Copacabana, Sânmărtean şi-a înşirat adversarii la mai fiecare fază.

Dar de fiecare dată a lipsit inspiraţia care să ducă mingea în plasă, fie că a fost vorba de şutul său blocat sau pasele nefructificate de coechipieri. Adailton a fost cel mai aproape de gol în prima repriză, însă fiecare sezon pare să atârne ca un bolovan de picioarele „veteranului" de 34 de ani de la Vaslui, iar brazilianul a fost blocat incredibil la şapte metri de poarta olandezilor.

S-au stins după pauză

Parcă transformaţi în 15 minute într-o Barcelona de Olanda, jucătorii batavi au început în partea secundă „tiki-taka" împotriva alor noştri. După câteva minute bune de posesie au şi ratat cea mai mare ocazie a lor, Ruiz şutând peste, asta deşi Cerniauskas era bătut. Până la final, vasluienii au pedalat în gol, Janko a nimerit transversala din careu, dar s-a terminat 0-0, iar Vasluiul aşteaptă play-off-ul Ligii Europa fără să ştie dacă Hizo va mai continua la echipă sau nu.

FC Vaslui: Cerniauskas - P. Jovanovici (Milanov 73), Papp, Farkaş, Bălace - L. Sînmărtean (Milisavljevici 60), R. Costin, Wesley, Neagu (Annang 78) - Adailton, Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo

Twente: Mihailov - Cornelisse, Wisgherhof, Douglas, Tiendalli - Brama, Berghuis, Janssen, Ruiz (Ola John 74) - De Jong, Janko (Landzaat 84).  Antrenor: Co Adriaanse

Stadion „Ceahlăul" (Piatra-Neamţ): 10.000

Arbitru: Fredy Fautrel (Franţa)

Telex

- „Zero" Bello a dispărut din echipă! Pentru returul cu Twente, Hizo l-a scos din primul „11" pe  atacantul nigerian, după ce Porumboiu l-a făcut praf recent: „Yero Bello este de pe altă planetă. Este indolent şi nesimţit. Cei care-i spun Zero Bello exagerează, nu e nici măcar zero". Nici Gerlem, criticat de patron, nu a fost reţinut în lot.

- Au jucat la Piatra Neamţ. Pentru că stadionul din Vaslui nu poate găzdui meciuri de Liga Campionilor, Hizo şi-a dus echipa pe stadionul Ceahlăului. Aici, vasluienii au avut suporteri, în tribune fiind aproape 10.000 de fani. Olandezii au venit însă fără susţinători în România.

- Wesley, căpitan. În lipsa lui Cânu, care s-a accidentat şi nu va mai juca opt luni din cauza unei rupturi, Viorel Hizo a decis să-i ofere banderola brazilianului Wesley.

- Porumboiu a văzut meciul cu "Pinalti". Patronul Vasluiului a stat lângă preşedintele Ceahlăului, Gheorghe Ştefan. Porumboiu a cerut un penalty în startul meciului, însă centralul i-a dat galben pentru simulare lui Neagu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite