FC Vaslui-Steaua (0-0): Un derby fără spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley (în alb) s-a oprit în blocajul steliştilor Bicfalvi şi Martinovici (dreapta)
Wesley (în alb) s-a oprit în blocajul steliştilor Bicfalvi şi Martinovici (dreapta)

Duelul dintre FC Vaslui şi Steaua nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

Presărat cu numeroase „intrări cu talpa" verbale ale celor doi patroni înaintea startului partidei, derby-ul Vaslui - Steaua s-a dezumflat pe măsura trecerii timpului. Pe banca Stelei, Ilie Stan pare o replică mai modernă a „tiranului" Viorel Hizo. Nu stă o clipă locului şi participă la joc aproape la fel de intens ca fotbaliştii săi. Poate şi de aceea steliştii au luat cu asalt reduta galben-verzilor încă din start.


Numai că Florin Costea a fost de nerecunoscut şi aseară. El a fost tot timpul în contratimp cu colegii săi, ratând şi un penalty în minutul şapte. Patru minute mai târziu, acelaşi Cerniauskas a respins şi şutul contrat al brazilianului Leandro Tatu. Şi cam atât a contat Steaua în atac. Invitate la joc, gazdele au preluat iniţiativa prin cine alţii decât cei trei magi ai lui Hizo: Wesley, Sânmărtean şi Adailton.

Ei şi-au arătat din nou tehnicitatea, însă mai mult de-a latul terenului. Yero Bello a avut şi el şansa deschiderii scorului în repriza secundă, însă a tras pe lângă din unghi. Meciul putea fi decis de Tatu, în ultimul sfert de oră, dar atacantul de 29 ani şi-a reconfirmat renumele de ratangiu, şutând peste poartă din şase metri. S-a terminat 0-0 până la urmă, într-o partidă cu un nivel mult mai scăzut decât pretenţiile de Liga Campionilor ale celor două echipe.

FC Vaslui 0
Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkaş, ­Milisavljevici - R. Costin, Zmeu (Gladstone 59) - Adailton, Wesley, Sânmărtean - Temwanjera (Yero Bello 59).
Antrenor: ­Viorel Hizo
Steaua 0
Stanca - Martinovici, Geraldo, Brandan, Latovlevici - Prepeliţă (Rusescu 66), ­Bicfalvi, Bourceanu - T. Bălan (Nikolici 54) - Fl. Costea (M. Costea 75), Tatu. ­Antrenor: Ilie Stan
Stadion „Municipal": 12.000
Arbitru: Cristi Balaj

Telex

Al treilea penalty ratat de Steaua. Lovitura de pedeapsă irosită de Florin Costea nu este prima ratare de acest gen pentru roş-albaştri în sezonul actual. Astfel, steliştii au mai dat cu piciorul la două penalty-uri. Cu Mioveni a ratat Tănase, iar cu Tg. Mureş, Brandan, însă ambele meciuri au fost câştigate de Steaua.

Improvizaţiile lui Ilie Stan. Numeroasele indisponibilităţi l-au determinat pe antrenorul Ilie Stan să apeleze la câteva mutări-surpriză. Astfel, Pablo Brandan a fost folosit fundaş central, ceea ce reprezintă o noutate absolută. Florin Costea a fost titular în premieră în campionat. În plus, Gerlado a jucat cu infiltraţii.

Steliştii au pierdut 10.000 de euro. După trei ani în care nu le-a dat nicio primă jucătorilor, Gigi Becali a anunţat că îşi va motiva fotbaliştii suplimentar. „Dacă bat şi pe Vaslui şi pe Rapid, le dau câte 10.000 de euro", se lăuda patronul stelist înaintea meciului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite