Exorcistul de la Tanacu, eliberat pentru bună purtare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Petru Corogeanu a ispăşit două treimi din pedeapsă, iar Judecătoria Vaslui a admis cererea fostului stareţ de la Mănăstirea Tanacu de a fi  eliberat condiţionat.

Condamnat la şapte ani închisoare pentru uciderea măicuţei Irina Cornici într-un ritual de exorcizare, Petru Corogeanu va fi pus în libertate în cursul zilei de mâine, după ce a ispăşit mai puţin de patru ani de închisoare. „Deţinutul a îndeplinit fracţia, respectiv două treimi din pedeapsă, astfel că, potrivit legii, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Vaslui a formulat o cerere de eliberare condiţionată adresată Judecătoriei. Solicitarea a fost admisă, iar mâine aşteptăm decizia finală în acest dosar. Imediat ce vom primi această decizie Petru Corogeanu va putea fi pus în libertate", a declartat Nicolae Toma, purttătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Exorciştii, deţinuţi model

Decizia instanţei de a-l elibera pe Corogeanu mai devreme cu trei ani este motivată de comportamentul exemplar al acestuia pe perioada detenţiei. Acesta nu fost  niciodată sancţionat disciplinar, a participat la activităţi educative, culturale, sportive şi de voluntariat în urma cărora a fost recompensat de mai multe ori cu suplimentarea drepturilor la pachet şi vizită.

Petru Corogeanu este ultimul din lotul exorciştilor de la  Tanacu rămas după gratii. Măicuţele Adina Lucia Cepreaga, Simona Bîrdănaş şi Elena Oţel, condamnate la cinci ani închisoare pentru că l-au ajutat pe Corogeanu în ritualul de exorcizare a măicuţei Irina Cornici au fost eliberate condiţionat în urmă cu un an din Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce şi-au ispăşit trei sferturi din pedeapsă. Nicolaeta Arcălianu (Neonila), maica stareţă de la mănăstirea Tanacu, a fost şi ea eliberată condiţionat la începutul lunii iulie a acestui an, tot pentru bună purtare.

Blestemul Corogeanu la Mănăstirea Tanacu

Trei dintre maicutele „exorciste" de la Tanacu, eliberate pentru „buna purtare"

Stareţa de la Tanacu, la un pas de libertate

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite