Revoluţia părinţilor din satul Băcani/ Un învăţător este acuzat că se duce beat la ore şi îşi bate elevii (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Băcani spun că nu mai vor ca Nedelcu să le fie învăţător
Elevii de la Băcani spun că nu mai vor ca Nedelcu să le fie învăţător

Părinţii şi copiii de la Şcoala din Băcani îi aduc acuzaţii grave învăţătorului Laurenţiu Nedelcu (35 de ani) despre care spun că "vine beat la ore". Micuţii povestesc că nu o dată li s-a întâmplat să fie bătuţi de cadrul didactic şi că învăţătorul lor nu dă doi bani pe educaţia lor.

Fumează în clasă, bea rachiu la birt după care vine la ore şi îşi dă elevii cu capul de bancă. Asta este caracterizarea făcută învăţătorului Laurenţiu Nedelcu de către părinţii şi copiii de la Şcoala din Băcani. Problema datează de mai mulţi ani, iar părinţii povestesc că au încercat de nenumărate ori să determine conducerea unităţii să-l dea afară pe profesor, însă fără sorţi de izbândă.

Fuma în clasă, de faţă cu elevii

Caz Bacani

"Nu se mai poate cu el. Şi-a luat de atâtea ori angajamente că nu mai bea însă tot degeaba. Elevii nu ştiu nimic, iar el vine beat la ore. De multe ori vine la clasă, îi lasă pe copii nesupravegheaţi şi pleacă", ne-a spus Tanţa Turbuc, mama unui copil de clasa a III-a.

Caz Bacani

"A fost internat de mai multe ori la dezalcoolizare, însă tot degeaba. Unii copii nici nu ştiu alfabetul", ne-a spus şi Ion Duţu, părinte.

Mărturiile copiilor de clasa a III-a din Băcani despre învăţătorul lor sunt de-a dreptul şocante. Ei povestesc că îl culegeau pe profesor de prin crâşme pentru a veni la ore şi, de supărare, cadrul didactic îi dădea cu capul de bancă. "Intra cu ţigara în clasă de faţă cu noi", ne-a spus Ionuţ.

Conducerea şcolii din Băcani admite că învăţătorul Nedelcu a cauzat numai probleme de-a lungul timpului şi speră ca reprezentanţii inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui (IŞJ) să rezolve problema.

 Orele de curs, opţionale pentru Nedelcu

 "El lipseşte foarte mult nemotivat. Nici înainte de vacanţă nu a fost pe la şcoală şi, de nevoie, am pus o doamnă profesoară de franceză să îi mai ţină orele. Aşteptăm o brigadă de la inspectorat pentru a rezolva problema", ne-a spus Dănuţ Mihai, directorul unităţii care, de mai bine de o săptămână, nu l-a mai văzut pe învăţător.

16 părinţi din Băcani au semnat o petiţie adresată către IŞJ, prin care deplâng situaţia în care învaţă copiii lor. Şefii instituţiei  vor merge joi la Băcani pentru a face o anchetă în acest caz.

Laurenţiu Nedelcu era, ieri, la casa părinţilor săi din satul Suseni, acolo unde tatăl său a avut o atitudine agresivă la adresa reporterilor "Adevărul de Seară", refuzând ca fiul său să aibă de a face cu presa. Învăţătorul nu a răspuns nici la telefon.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite