Elevii bârlădeni, învățați cum să se ferească de infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii vasluieni au participat la mai multe întâlniri cu elevii de la Grupul Şcolar Industrial „Al. I. Cuza" Bârlad, Liceul teoretic „Mihai Eminescu" Bârlad şi Şcoala cu clasele I-VIII „Ioan Agarici" din comuna Muntenii de Sus.

În cadrul întâlnirilor elevii au fost informaţi cu privire la măsurile de securitate pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor, dar şi asupra consecinţelor pe care şi le asumă în momentul în care se hotărăsc să săvârşească o faptă penală sau contravenţională. „Minorii pot fi uşor atraşi şi antrenaţi de către grupuri de tineri, fie în diverse conflicte, fie influenţaţi să devină complici la comiterea unor infracţiuni. De aceea, s-a considerat important să li se comunice acestora faptul că necunoaşterea legii nu îi absolvă de vină şi de asemenea, că toate consecinţele acţiunilor lor le vor marca viitorul pentru mult timp", a spus Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

De asemenea, poliţiştii au discutat cu elevii despre aspectele concrete ale violenţei în unităţile de învăţământ, dar şi în societate. Între poliţişti şi elevi a avut loc discuţii interactivă cu privire la motivele care duc la violenţă, despre formele acesteia de manifestare, despre victime şi consecinţele acţiunilor violente asupra victimei, dar şi despre consecinţele pe care le va suporta agresorul, insistându-se asupra măsurilor de protecţie ce trebuie adoptate pentru a minimiza acest risc.

Prin aceste activităţi desfăşurate de poliţişti în unităţile de învăţământ s-a urmărit ca tinerii să adopte o atitudine preventivă şi să se formeze în acest spirit, şcoala fiind cea care stă la baza formării acestora. Tot aici se achiziţionează şi se fixează reperele morale ale copiilor şi normele de convieţuire socială.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite