Elevii vasluieni încep şcoala cu mizerie şi vechituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de un sfert dintre  şcolile din judeţul Vaslui arată ca după război, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de  începerea unui nou an şcolar. 

În unele unităţi, copiii vor învăţa în aceleaşi bănci de lemn de acum 50 de ani, în altele tavanul stă să cadă, ferestrele sunt sparte şi nu există toaletă sau încălzire pe timp de iarnă.

Nu mai puţin de 196 de instituţii de învăţământ  din cele 782, câte există în tot judeţul, îşi vor deschide porţile pe 12 septembrie  fără autorizaţie sanitară.

Managerii  recunosc faptul că situaţia este gravă şi nu au mai solicitat avizul de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Un astfel de caz este cel al vestitei şcoli  cu clasele 1-8 din satul Fâstâci, comuna Cozmeşti. Elevii de aici învaţă de mai bine de şase ani în două spaţii improvizate: unul în dispensarul medical şi celălalt într-o cameră care aparţine Ocolului Silvic.

Spaţii insalubre şi pentru prichindei

Din cele 586 de unităţi de învăţământ care au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, 319 sunt şcoli generale, 221 sunt grădiniţe, 23 sunt licee, 18 sunt centre de aducare, iar 5 dintre ele sunt creşe.

În ultimele zile, conducerea Direcţiei de sănătate Publică (DSP) Vaslui a respins cererile de primire a autorizaţiilor de la 5 grădiniţe şi 7 şcoli.

Cel mai probabil, ele vor funcţiona, ca şi în anii trecuţi, fără a avea aceste avize sanitare.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite