Educatoarea din Sălceni a alertat şi Prefectura Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Alexa, educatoarea din Sălceni acuzată că le-ar fi dat celor 16 copii din grupă medicamente cu efect sedativ, a intrat şi în atenţia prefectului Radu Renga, care cere conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui să ia măsuri cât mai urgent.

Cazul Vioricăi Alexa, educatoarea din Sălceni care îşi neglija frecvent copiii, a intrat şi în atenţia poliţiştilor vasluieni, deoarece a apărut o nouă ipoteză. Oamenii legii i-au deschis educatoarei un dosar penal ea fiind cercetată pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Mai mult, prefectul judeţului s-a arătat şocat de tratamentul la care erau supuşi copiii şi i-a somat pe cei din conducerea ISJ să ia măsuri în cel mai scurt timp.

„Ştiaţi de mai bine de o săptămână de acest caz şi nu înţeleg de ce această doamnă educatoare a fost ţinută în funcţie! Nu nţeleg de ce nu am fost informat de sesizările făcute de părinţi, având în vedere că este un caz grav. Un cadru didactic care dă medicamente copiilor sau care se dezbracă în faţa lor  e limpede că are o problemă", a tunat prefectul Radu Renga.

Deşi există destule dovezi că educatoarea are grave probleme de comportament şi că îşi neglijează frecvent cei 16 copii pe care îi are în grupă, legea din România este una extrem de permisivă, ceea ce înseamnă că nu poate fi exclusă din sistem. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui se vede neputincioasă în acest caz, cel puţin până la terminarea anchetei poliţiştilor.

Singura posibilitate ca Viorica Alexa să nu mai predea la grădiniţa din Sălceni este aceea ca ea să fie găsită vionovată de poliţişti, ceea ce ar însemna ca femeia să ajungă după gratii şi, implicit, să fie exclusă din învăţământ.

„Nu ne mai lăsăm copiii pe mâna educatoarei! Nu e întreagă la minte!“

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite