VIDEO Ecaterina Andronescu despre plagiatul lui Ponta: „O bătălie politică care a ajuns prea departe“. Vezi ce schimbări va face la Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Aflată, duminică, în vizită în comuna vasluiană, Ştefan cel Mare, senatoarea Ecaterina Andronescu a vorbit despre principalele obiective pe care le are odată ce va prelua Ministerul Educaţiei, dar şi despre plagiatul lui Victor Ponta, cel care a propus-o să preia frâiele învăţământului din România.

Ecaterina Andronescu a declarat că situaţia politică în care se află România în ultima perioadă a ajuns să fie una care se bazează numai pe atacuri şi pe dispute care nu îşi iau rostul.

Tocmai de aceea, senatoarea a spus că se aşteaptă ca şi ea să fie atacată de adversarii politici. „Cred că Guvernul Ponta trebuie să spună răspicat că a venit la guvernare, are treabă şi nu are timp de lucruri care nu sens. Mă aştept şi la atacuri care să mă vizeze personal, dar pot da asigurări că voi răspunde în mod corespunzător", a delcarat Andronescu.

Făcând referire la acuzaţiile de plagiat aduse la adresa premierului Victor Ponta, Ecaterina Andronescu s-a arătat, din nou, dezamăgită de intervenţia politicului. „Această problemă trebuie rezolvată în mediul academic şi numai acolo, conform normelor juridice care sunt acum în vigoare. Restul este o bătălie politică ce a ajuns prea departe, iar  bătălia politică nu avea ce căuta în mediul academic", a mai precizat senatoarea.

„Vor trebui schimbate multe în învăţământ"

Întrebată de  situaţia în care se află învăţământul românesc, Ecaterina Andronescu a declarat că vor trebui schimbate foarte multe lucruri. De asemenea, ea s-a arătat îngrijorată de felul în care a fost gândit proiectul clasei pregătitoare care va fi pus în practică înepând cu anul şcolar viitor.

„Sunt foarte multe unităţi de învăţământ unde nu există spaţii, nu există mobilier, nu există corp profesoral pregătit. Acum, asta mă îngrijorează cel mai mult, fiindcă începerea anului şcolar nu e departe şi, ca urmare, trebuie să accelerăm pregătirea pentru a se putea intra în normalitate. Prioritatea mea în acest moment este examenul de bacalaureat. Suntem într-o perioadă în care în învăţământ se petrec foarte multe lucruri şi sper ca toate să se deruleze cum trebui", a mai spus Ecaterina Andronescu.

    

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite