Drumul Vasluiului până în turul trei al Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar nouă ani de existenţă, echipa locală de fotbal a reuşit să aibă o evoluţie de excepţie, fiind una dintre cele mai apreciate formaţii din istoria campionatului intern. Înfiinţată în anul 2002 de fostul arbitru internaţional Adrian Porumboiu, FC Vaslui a reuşit să atragă atenţia şi iubirea microbiştilor din toată ţara într-un timp foarte scurt.

La doar trei ani de când a luat naştere, echipa vasluiană a reuşit să doboare un prim record, atunci când a promovat pe prima scenă a fotbalului românesc. Antrenorul care a reuşit această performanţă a fost Mircea Rednic, care apoi i-a predat ştafeta lui Basarab Panduru. În era Panduru, galben-verzii au terminat turul în coada clasamentului, obţinând doar 7 puncte în 15 partide. Atunci a fost momentul când patronul Porumboiu a apelat, din nou, la serviciile lui Rednic.

El a reuşit salvarea de la retrogradare. A urmat un sezon destul de slab, la cârma echipei perindându-se pe rând antrenorii Gigi Mulţescu, Viorel Hizo şi Dorinel Munteanu. Ultimul a fost înlocuit cu Emil Săndoi din cauza unui scandal după un meci cu Steaua. În sezonul 2008-2009, revine pentru a doua oară Viorel Hizo, cel care a reuşit să califice echipa în Cupa UEFA Intertoto.


A făcut furori în Liga I


Eliminarea din cupele europene l-a costat mult pe Viorel Hizo, care a plecat cu „cântec“ şi el de pe banca tehnică, fiind înlocuit de Viorel Moldovan. Cu acesta din urmă la cârmă, galben-verzii au ajuns până în semifinala Cupei României în acel an. Înfrângerea cu 4-1 din partida cu ultima clasată la acea vreme, Gloria Buzău, l-a determinat pe acesta să îşi dea demisia, el fiind înlocuit de secundul său, Cristian Dulca, cel care a reuşit să-i califice în turul II preliminar al Cupei UEFA. A urmat sezonul 2009-2010, un an cu o evoluţie peste aşteptări în campionatul intern.

Sub comanda lui Lăcătuş, formaţia vasluiană a terminat pe locul III în Liga I şi a jucat şi finala Cupei României cu CFR Cluj, pe care a pierdut-o. Sezonul 2010-2011 avea să înceapă cum nu se poate mai prost, deşi pe banca tehnică venise fostul „galactic“, Lopez Caro, care după doar câteva etape a fost înlocuit cu cel care a calificat Vasluiul în preliminariile Ligii Campionilor, Viorel Hizo, unde îi vor întâlni în turul III pe olandezii de la Twente.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite