Droguri și țigări de contrabandă la Vama Albița

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismul era "blindat" cu ţigări de contrabandă
Autoturismul era "blindat" cu ţigări de contrabandă

O echipă comună formată din lucrători vamali şi poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albiţa a depistat ascunse şi nedeclarate 2.600 de comprimate şi 565 fiole care conţineau substanţe interzise într-un autocar şi 2.400 de pachete de ţigări în remorca unui autoturism.

Azi noapte, pe sensul de intrare în ţară al Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa s-a prezentat cetăţeanul român Sergiu S., de 39 de ani, care conducea un autocar înmatriculat în Republica Moldova ce executa curse regulate pe ruta Chişinău-Bucureşti. La controlul specific de frontieră, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit sub mocheta scaunelor din spatele vehiculului mai multe cutii ascunse.

"În urma verificărilor, s-a stabilit că în cutii sunt 2.600 de comprimate (Proviron, Oxinetolone şi Oxisim) şi 565 de fiole (Parabolin, Trenax, Pexogin, Decabolex şi Sustanon) despre care există suspiciuni că ar conţine substanţe din „Lista Interzisă" pentru anul 2010, aprobată prin Ordin al Preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidoping nr. 92 din 2009", ne-a declarat Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui.

Fiolele şi comprimatele au fost ridicate şi urmează a fi trimise Laboratorului de analiză şi profil a drogurilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi pentru efectuarea expertizelor necesare. Poliţiştii de frontieră i-au întocmit şoferului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de substanţe cuprinse în "Lista Interzisă" şi introducere în ţară fără drept de substanţe cuprinse în „Lista Interzisă" (art. 16 şi 17, alin1 din Legea 104 din 2008).

Cu aproximativ 24 de ore înainte, tot la intrarea în ţară echipa comună de control a descoperit alte bunuri ascunse şi a confiscat un autoturism. În seara de vineri, 17 decembrie,  tot în P.T.F. Albiţa s-a prezentat cetăţeanul bulgar Oktavian G., de 42 de ani, la volanul unui autoturism Kia Sorento cu remorcă, înmatriculat în Bulgaria. Oamenii legii au efectuat un control amănunţit descoperind ascunse şi nedeclarate 2.400 de pachete de ţigări "Winston" cu timbru Republica Moldova. Țigarile au fost descoperite într-un locaş special amenajat prin dublarea podelei remorcii.

"Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului bulgar dosar penal pentru savârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, supuse marcării, în cantitate ce depăşeşte 10.000 ţigarete (faptă prevăzută şi pedepsită de art. 296  alin. 1 lit. l  din Legea 571 din 2003 - privind Codul fiscal). Lucrarea penală va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale", a mai adăugat Corogeanu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite