Dosarul bibliotecarului acuzat că şi-a ucis tatăl a fost închis: agresorul nu a avut discernământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii vasluieni au decis închiderea unui dosar în care fostul bibliotecar al şcolii din localitatea Perieni era acuzat că la mijlocul lunii iulie şi-a ucis tatăl, profesor la aceeaşi unitate de învăţământ, după ce s-a stabilit că agresorul nu a avut discernământ.

Procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Vaslui au decis închiderea definitivă a dosarului în care era cercetat fostul bibliotecar al şcolii din localitatea vasluiană Perieni, Dacian Şerban, care la mijlocul lui iulie şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de topor în cap, scrie Mediafax.

Hotărârea procurorilor vine după ce o comisie de expertiză psihiatrică a constatat că tânărul de 28 de ani nu a avut discernământ când şi-a omorât tatăl. De altfel, Dacian Şerban figura în evidenţele medicilor cu afecţiuni psihice, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care a fost trecut în rezervă din Armată în 2010, unde muncise mai mulţi ani.

"În urma comunicării făcute de către comisia de expertiză psihiatrică, s-a decis scoaterea de sub urmărire penală a lui Dacian Şerban pe motiv că nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei. În consecinţă, va fi sesizată instanţa cu privire la luarea măsurii de internare a autorului într-o instituţie specializată în boli psihice", a declarat, marţi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja, notează Mediafax.

Potrivit sursei citate, Dacian Şerban a mai avut un episod psihotic în anul 2009 şi, după trei luni în care a stat într-o clinică de specialitate din Târgu-Mureş, a fost externat, cu recomandarea de a urma tratamentul la domiciliu.

Dacian Şerban a fost angajat, în anul 2010, pe postul de contabil-şef al şcolii din Perieni, iar la dosarul de concurs a ataşat o adeverinţă eliberată de un medic de Medicina Muncii în care se preciza că este apt de muncă din punct de vedere medical. Ulterior, în decembrie 2011, conducerea şcolii trimite o înştiinţare către Inspectoratul Şcolar în care se precizează că se înfiinţează postul de bibliotecar, pe care apoi este transferat Dacian Şerban. Această schimbare s-a făcut fără avizul ISJ Vaslui, însă la dosarul personal de încadrare de la şcoală s-a găsit, în urma controlului desfăşurat de Inspectoratul Şcolar, un document medical din care reiese că Dacian Şerban era bolnav psihic.

În seara de 18 iulie, Dacian Şerban şi-a ucis tatăl, în vârstă de 62 de ani, cu mai multe lovituri de topor.

Crima a avut loc într-o lizieră de salcâmi de la marginea localităţii Perieni, unde cei doi au mers să aducă nişte araci pentru vie. Tânărul de 28 de ani nu a fost reţinut de către procurori, acesta fiind internat de trei luni şi jumătate în secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Tatăl agresorului era profesor de matematică la şcoala din Perieni, unitate de învăţământ pe care a condus-o în perioada 1992-2010.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite