Documentele de stare civilă vor fie liberate și online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Prefecturii Vaslui
Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Prefecturii Vaslui

Anunțul a fost făcut sâmbătă, de Iosif Moldovan, secretarul de stat din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, care a fost prezent la Vaslui.

Iosif Moldovan s-a întâlnit cu primarii comunelor vasluiene care au în derulare proiectul „Economia bazată pe cunoaștere". Discuțiile s-au axat pe importanța existenței unor centre de Punct de Acces Public la Informații (PAPI), așa cum este cel din comuna Fălciu.

De asemenea, Iosif Moldovan le-a transmis primarilor că în scurt timp va demara, la nivel național, un proiect pentru eliberarea documentelor de stare civilă în format online, lucru care va elimina birocrația și va urgenta rezolvarea problemelor cetățenilor.

Discuțiile primarilor cu domnul secretar de stat au fost foarte interesante și au scos în evidență faptul că, pe lângă investițiile din infrastructura rutieră,  sunt necesare și investiții în domeniul informațional. Centrele PAPI din județ au un rol foarte important în comunități, mai ales în ce privește educarea populației în folosirea internetului. Cu siguranță, tehnica informațională va duce la eliberarea birocrației în administrația publică locală, iar acest lucru nu poate fi decât benefic pentru populație", a declarat prefectul Csaba levente Szekely, cel care, de altfel, l-a invitat pe Iosif Moldovan la Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite