Director de şcoală din Bârlad, acuzat că ar fi strâns de gât un elev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Giurgea susţine că acuzaţiile care îi sunt aduse sunt nefondate
Aurel Giurgea susţine că acuzaţiile care îi sunt aduse sunt nefondate

Aurel Giurgea, director adjunct la Şcoala nr. 1 "Iorgu Radu" este acuzat de către reprezentanţii Protecţiei Copilului că ar fi bătut un copil de 14 ani.

Isprava s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, în sala de sport a unităţii. Florin C, elev în clasa a V-a tachina câteva fete. Acestea au început să ţipe şi Aurel Giurgea a intrat în încăpere pentru a linişti apele. Potrivit spuselor directorului, Florin a avut un comportament agresiv atunci când l-a văzut, motiv pentru care a încercat să-l scoată afară. "Fetele spuneau că le loveşte. Atunci, eu l-am luat de barbă şi l-am dat afară pentru că începuse să mă înjure şi pe mine", ne-a spus Aurel Giurgea.

ÎŞJ va demara o anchetă

Toată scena s-a petrecut în apropierea reprezentanţilor Protecţiei Copilului, care erau la unitate în acel moment, tocmai pentru a discuta cu psihologul şcolii despre Florin. Ionel Brătianul, şef la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat din Bârlad susţine că, auzind hărmălaia din curte, a ieşit din cabinetul psihologului şi l-a zărit pe director cum îl bătea pe elev. "Profesorul era peste el şi îl strângea de gât. În acel moment i-am zis să nu-l mai lovească. Într-adevăr, copilul înjura, însă vulgaritatea sa a venit ca un răspuns la loviturile profesorului", ne-a spus Ionel Brătianu.

Conducerea Şcolii nr. 1 spune că elevul cu pricina este o pacoste atât pentru ceilalţi colegi cât şi pentru profesori, pe care nu de puţine ori i-a agresat verbal. "O dată ne-a ameninţat că se aruncă de la etaj", ne-a spus Daniela Stan, directorul unităţii, care a spus că va demara o anchetă pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat. La fel va proceda şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, spune inspectorul general Vasile Ursanu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite