Directoare atacată în liceu de un adolescent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Anușca-Popa, managerul Liceului Teoretic „Emil Racoviță“ din Vaslui, a ajuns la spital după ce a fost agresată de un elev chiar pe holurile școlii. Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază în timpul unei pauze.

Potrivit declaraţiilor victimei, se pare că agresorul, un băiat care nu ajunsese la vârsta majoratului, a profitat de lipsa unui paznic în incinta instituţiei şi a început să ameninţe elevii. Întâmplarea a făcut ca, în acel moment, femeia să se afle prin preajmă şi, când a vrut să-l ia la rost pe scandalagiu, acesta a sărit la bătaie. În urma acestui incident, cadrul didactic a ajuns la spital cu o mână fracturată.


„Am vrut să-l întreb care e scopul vizitei sale în incinta liceului. N-am apucat să deschid gura, că m-a luat de mână şi m-a trântit de un lambriu. A fugit imediat şi atunci am sunat la numărul de urgenţă 112, după care m-am dus la urgenţe la spital, unde mi s-a pus mâna în ghips“, a declarat Anca Anuşca-Popa.


Niciun paznic în şcoală

La Liceul „Emil Racoviţă“ sunt angajate pe post de paznic două persoane. De câteva zile, însă, una dintre ele se află în concediu medical, iar cealaltă îşi face serviciul numai noaptea. Cadrele didactice sunt revoltate şi dau vina pe Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), pe care îl acuză că nu vrea să deblocheze posturi. „E inadmisibil ce se întâmplă. Suntem consternaţi de ceea ce s-a întâmplat. Eu vă spun sincer că, deşi sunt bărbat, a început să-mi fie frică“, ne-a mărturisit profesorul Constantin Rupa.


Caz asemănător la Şcoala 8 din Vaslui


Şefii educaţiei vasluiene spun însă că nu au soluţii pentru rezolvarea problemei. „Nu noi suntem cei care nu vrem să deblocăm posturi, ci legea. N-avem cum să facem acest lucru deoarece se ştie că nu se poate debloca un post decât atunci când se eliberează alte şapte. Ce să facem, să dăm afară paznici de la alte şcoli ca să se facă angajări la acest liceu?“, a spus Vasile Ursanu, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Vaslui.

Un caz parcă tras la indigo s-a petrecut în toamna anului trecut la Şcoala Nr. 8 „Alexandra Nechita“ din Vaslui. Supărat că i s-a cerut să părăsească incinta şcolii, un adolescent de 17 ani a tăbărât cu pumnii pe Simona Ţarălungă, profesorul de serviciu în acel moment. Cadrul didactic a avut nevoie de patru zile de îngrijiri medicale. Singura pedeapsă pe care a primit-o atunci agresorul a fost eliminarea pe o perioadă de cinci zile. El nu putea fi exmatriculat pentru că frecventa cursurile învăţământului obligatoriu, la Grupul Şcolar Industrial „Ion Mincu“.


De asemenea, bătăuşul a mai fost amendat de poliţişti cu suma de 200 de lei, el intrând în atenţia oamenilor legii care i-au întocmit atunci dosar penal pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.


amendă pentru agresor


Ca şi în cazul elevului bătăuş de la Şcoala nr. 8, dacă partea vătămată nu va depune plângere, agresorul riscă să primească doar o amendă contravenţională. „Potrivit legislaţiei în vigoare, în cazul în care nu se va depune o plângere, această faptă se consideră contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Incriminatul poate fi cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri şi alte violenţe“, ne-a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite