Deținuții vasluieni au muncit anul trecut de 700.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Vaslui oferă la această dată cea mai ieftină mână de lucru, astfel că foarte multe societăți comerciale apelează la serviciile deținuților pentru diverse activități.

„Pentru fiecare deținut se plătește, în medie, 5 lei pe oră. Prețurile sunt negociabile, iar în funcție de activitatea pe care o desfășoară deținuții prețul variază", a precizat Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, adăugând că, pe parcursul anului trecut, unitatea a câștigat prin utilizarea forței de muncă aproximativ 700.000 lei, de cinci ori mai mult decât s-a estimat inițial.

Din cei aproximativ 700.000 lei, doar 40 de procente a revenit deținuților, restul intrând în conturile Penitenciarului. „Din venitul realizat, persoanei private de libertate urmează a-i reveni 40% , iar  din această sumă poate folosi 75% , iar 25% îi va încasa împreună cu dobânda aferentă în momentul punerii în libertate. Cât despre banii care intră în contul Penitenciarului, aceștia sunt folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție și divererse alte activități administrative și de gospodărire", a explicat Toma.

Goscom, principalul client

Anul trecut au fost încheieat un număr de 11 contracte și au fost folosiți, în medie, 40 de deținuți în fiecare lună. Principalul benefiaciar al serviciilor prstate de deținuți a fost societatea locala de salubrizare,  Goscom Vaslui. „Noi am avut contract pe toată durata anului trecut, iar în acest an l-am reînnoit. Este o forță de muncă ifetină și am reușit astfel să ne îndeplinim multe dintre obiectve fără să avem cheltuieli foarte mari", a spus Cătălin Bîrleanu, directorul Goscom Vaslui.

În prezent, societatea de salubrizare plătește 5,5 lei pe oră pentru fiecare deținut, cu 0,5 lei mai mult decât anul trecut.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite