Deținuții vasluieni au expus icoane la Târgu Ocna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârșitul săptămânii trecute, la Salina de la Târgu Ocna a avut loc vernisajul expoziției „Podoabe din mâini încătuşate - Underground".

La evenimentul organizat de Penitenciarul Spital Tirgu Ocna au mai participat deținuți încarcerați la penitenciarele din Vaslui, Iaşi, Bacău și Botoşani. Deținuții vasluieni au prezentat icoane pictate pe lemn în foiţă de aur, icoane pictate pe scoarţă de copac, icoane sculptate în lemn sau lucrate în folie de aluminiu (metaloplastie), icoane brodate, tablouri geometrice dar și obiecte diverse de artizanat.

„Scopul principal al acestei manifestări îl constituie invocarea artei ca mijloc de reeducare, schimbarea mentalității membrilor comunității în legătură cu statutul, locul și modul de recuperare a persoanelor private de libertate, valorizarea celor aflaţi vremelnic în spatele gratiilor prin inducerea sentimentului de utilitate în conştiinţa publică și, nu în cele din urmă, dezvoltarea eficientă a potențialului artistic de care se bucură unii dintre deţinuţi", a spus Eusebio Brânză, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite