Deţinuţi ieftin de închiriat de la penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele încarcerate la Penitenciarul Vaslui scot bani frumoşi de pe urma colaborării încheiate de centrul de detenţie cu  Goscom, societatea de salubrizare a municipiului Vaslui. Pentru munca la curăţenia oraşului, fiecare deţinut încasează lunar în jur de 250 lei.

De asemenea, deţinuţii încarceraţi în regim semi-deschis sau deschis, care efectuează ore de muncă, beneficiază şi de o reducere a numărului de zile din pedeapsă primită. „În prezent, 45 de deţinuţi lucrează cot la cot cu salariaţii Goscom“, a precizat Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Un deţinut - 40 lei pe zi
Potrivit contractului încheiat în urmă cu un an de zile între conducerea Penitenciarului şi municipalitate, deţinuţii sunt „închiriaţi“ pentru suma de 40 lei pe zi, în condiţiile în care aceştia muncesc opt ore. „Am reuşit, prin colaborarea încheiată cu Penitenciarul Vaslui, să reducem cu 30% cheltuielile, lună de lună, pentru lucrările de gospodărire comunală. Curăţă străzile şi parcurile, amenajează spaţiile verzi şi sapă şanţuri“, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Câştigat este şi Penitenciarul. „O parte din bani intră în contul deţinuţilor, iar restul sunt destinaţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie“, a spus Nicolae Toma. Instituţia a încheiat un alt contract cu o societate din Huşi, pentru plantarea de puieţi şi întreţinerea acestora.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite