Bârlad: Deszăpezirea, dată pe mâna gunoierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii Bârladului au decis ca acțiunea de curățare a străzilor în lunile de iarnă să fie efectuată de firma de salubritate din urbe. Societatea care s-a ocupat în anii trecuți de deszăpezire, Reiser SA, nu a primit avizul necesar pentru a aduna zăpada de pe drumuri.

Costul pe care municipalitatea va trebui să-l plătească pentru ca bârlădenii să nu înoate prin nămeți la iarnă „căsăpește" serios bugetul local. Municipalitatea va pompa în contul SC CUP SA, firma de salubritate care se va ocupa și de deszăpezire, nu mai puțin de 800.000 de lei. Edilii își justifică decizia de pasare a acestei acțiuni de la o firmă la alta (ambele dependente de Consiliul Local) prin faptul că SC Reiser SA, societatea care se ocupă cu întreținerea drumurilor, nu are avizele necesare pentru deszăpezire.

Vor curăța străzile cu utilaje împrumutate

Pentru că SC CUP SA nu are dotările necesare pentru a curăța străzile de zăpadă, societatea va fi nevoită să împrumute utilaje din altă parte, cel mai probabil, chiar de la Reiser. Chiar dacă în curtea firmei nu există încă nici măcar un greder, conducerea firmei de salubritate se laudă în acte cu mai multe utilaje. Într-o adresa trimisă către Primărie, prin care societatea își cere „mălaiul" pentru munca pe care o va presta, sunt trecute 13 utilaje pe care aceasta le va folosi. Printre ele, două autobasculante și un buldozer. Luat la întrebări de consilieri, într-o ședință a Consiliului Local, Adrian Bobeică, directorul SC CUP, a recunoscut că firma pe care o conduce nu are, încă, nici măcar unul dintre utilajele cu care s-a lăudat pe hârtie.

 Iarnă așteptată cu pesimism

Primarul Constantin Constantinescu, spune că cele opt de miliarde de lei vechi, bani ce vor fi „fulguiți" în contul SC CUP pentru cinci luni de muncă, sunt rupți „din sărăcie" și nu este prea încrezător că vom avea străzi ca-n palmă după ce vor fi căzut primii fulgi de nea. „Cu toții ne dorim să se facă un lucru bun, dar nu se poate având în vedere că nu sunt prea mulți bani. De doi ani am dublat suprafața pe care o deszăpezim. Lucrurile nu stau nici pe departe așa cum ar trebui. Facem eforturi și vrem ca, din sărăcia noastră, să mulțumim cât mai multe persoane", a spus Constantinescu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite