Despăgubiri de aproape 30 de milioane de lei pentru sinistraţii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Vaslui a finalizat, în sfârşit, raportul privitor la efectele ploilor si inundaţiilor produse în lunile iunie si iulie. Potrivit acestei situaţii, valoarea totală a pagubelor provocate de intemperiile vremii se ridică la suma de 29.159.000 de lei.

Raportul a fost trimis la Ministerul Administratiei si Internelor pentru aprobare şi urmează ca în zilele următoare localităţile afectate să primească aceşti bani. "Acum două zile am primit toate comunicările de la primăriile localităţilor afectate de inundaţii. Procesele verbale de constatare trimise de primării au fost analizate de către Comisia Tehnică, numită special prin ordinul prefectului, care, la rândul său a verificat pe teren daunele semnalate. Cel mai probabil, în următoarea şedinţă de Guvern, se va discuta pe marginea situaţiei din fiecare judeţ în parte si se vor aloca sumele necesare", a precizat subprefectul Ciprian Iftimoaei.

Tabloul dezastrului

Raportul întocmit de reprezentanţii Prefecturii arată că cei mai mulţi bani se vor duce în reabilitarea drumurilor şi a 22 de locuinţe. Ploile şi inundaţiile au afectat 37,7 km de drumuri comunale, 26,57 km de strãzi si drumuri săteşti, 6,02 km de drumuri judeţene, 2,95 km de diguri, 3,08 km apărări de maluri, 8 baraje,  un pod şi 40 de podeţe. Din păcate, 13 case au fost avariate şi altele 9 au fost distruse aproape în totalitate..

Nici agricultura nu a scăpat de capriciile vremii. Peste 1,200 hectare de culturi agricole au avut de suferit, după cum urmeazã: 799 ha de grâu si secară, 200 ha de porumb, 109 ha de rapitã, 42 ha cu legume, 40 ha cu viţă- de-vie şi 20 ha cu floarea-soarelui. Subrefectul Ciprian Iftimoaei a mai adăugat că autorităţile locale din teritoriu au cheltuit din cauza inundaţiilor peste 240.000 de lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite