Descinderi DIICOT la Bârlad şi Galaţi. Procurorii caută membrii unor reţele de contrabandişti de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe percheziţii au loc, astăzi, în Capitală
Mai multe percheziţii au loc, astăzi, în Capitală

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Vaslui a efectuat 27 de percheziţii domiciliare, 13 în municipiul Galaţi şi 14 în municipiul Bîrlad, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 32 de persoane, printre care şi 4 cetăţeni din Republica Moldova.

În fapt, s-a reţinut că membrii grupării au introdus în ţară, în mod ilegal, prin punctele de trecere a frontierei Oancea şi Giurgiuleşti, cantităţi însemnate de ţigări provenind din Republica Moldova.

Ţigaretele erau disimulate în compartimente amenajate în autoturismele învinuiţilor, autovehiculele fiind special modificate în acest scop, ele având compartimente ascunse. Ţigările erau depozitate pe raza municipiul Galaţi, la locuinţele învinuiţilor sau în garaje închiriate.

Ulterior, membrii grupării comercializau ţigările cu predilecţie în municipiul Bîrlad sau în zonele rurale limitrofe ale acestuia.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au audiat 32 de persoane, din care 4 cetăţeni moldoveni, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de articolul 7 din Legea nr. 39/2003 şi articolul 270, alin.2 lit. a, b şi alin.3 cu aplicarea articolului 274 din Legea nr. 86/2006.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite