VASLUI: Aleșii vasluieni își ascund averile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar câțiva din cei ce ne reprezintă și-au făcut publice declarațiile de avere. Ceilalți spun că legea nu îi obligă sau că nu o cunosc, cum susține primarul Bârladului, Constantin Constantinescu.

Brambureala creată de demnitari cu Legea 144/2007, privind înființarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), le-a căzut cu tronc aleșilor vasluieni.

Foarte puțini dintre aceștia consideră că declarațiile lor de avere și de interese mai merită văzute de contribuabili în condițiile în care nu-i mai obligă nicio lege.

Dintre cei zece parlamentari ce ne reprezintă, doar patru au documentele privind averea pe site-urile instituției. Restul susțin că le-au depus la Senat sau Camera Deputaților

„Nu știu ce spune legea"

Dezinteres și mai mare la primăriile din Vaslui și Bârlad, acolo unde niciun edil, fie el consilier local sau primar nu are declarația de avere făcută public.

image

„Nu știu ce spune legea. Am să mă interesez și să-mi dai un telefon atunci", ne-a declarat primarul Bârladului Constantin Constantinescu.

La începutul acestei săptămâni Curtea Constituțională a României a decis că Legea 144/2007, privind înființarea ANI este neconstituțională. Aceasta prevedea că demnitarii, edilii sau funcționarii publici sunt obligați să-și depună declarațiile de avere și interese la secretariatul unității la care activează până pe 15 iunie a fiecărui an. În maxim o lună aceasta trebuia făcută publică.

Citește ce scuză a găsit președintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, când a fost întrebat de avere, în:

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite