26 de păgubiţi „Dacia” de dinainte de 1990 au câştigat procesul împotriva statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

26 de vasluieni care au rămas fără depozitele constituite la CEC înainte de 1990 în vederea achiziţionării unui autoturism au câştigat procesul intentat statului român, instanţa de judecată obligând Ministerul Finanţelor să achite despăgubiri în titluri de stat, în cuantum de până la 24.000 lei pentru fiecare persoană.

Aste vorba de acele persoane păgubite care, la începutul anilor '90, le-au fost transferaţi banii de la CEC o altă unitate bancară, respectiv BRD. Potrivit sentinţei dată de instanţa vasluiană, statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este obligat să acorde despăgubiri tuturor celor 26 de persoane, constând în titluri de stat.

„Din calculele făcute de expertul contabil şi însuşite de instanţă, despăgubirile pe care le vom primi vor ajunge până la 24.000 lei, echivalentul unui depozit de 70.000 de lei din anul 1989, adică atât cât costa un autoturism Dacia. Suntem convinşi că Ministerul Finanţelor va face recurs, însă cred că vom avea câştig de cauză şi la următoarea instanţă, existând şi hotărâri ale CEDO favorabile nouă în acest sens", a declarat Ioan Aionoaei, preşedintele Sindicatului „Moldosin" Vaslui, cel care i-a reprezentat în instanţă pe păgubiţii „Dacia" .

Sentinţa dată de Judecătoria Vaslui este definitivă, dar nu şi irevocabilă, Ministerul Finanţelor Publice având posibilitatea de a face recurs la tribunal.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite