DSP Vaslui a deschis o anchetă în cazul unui bebeluş de o lună mort din cauza apei cu nitriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a deschis o anchetă după ce o fetiţă de o lună şi trei săptămâni, din localitatea ieşeană Tufeştii de Sus, comuna Rebricea, a murit duminică dimineaţă la Spitalul Judeţean de urgenţă (SJU) Vaslui. 

Potrivit conducerii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, fetiţa a fost predată Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului vasluian în condiţii grave cu simptome de intoxicaţie cu nitriţi. „Fetiţa de o lună şi trei săptămâni a fost preluată din satul Tufeştii de Sus duminică dimineaţă. Ea a fost predată Spitalului Judeţean Vaslui în stop cardio-respirator în resuscitare", ne-a declarat Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.

Din spusele mamei, ea mai are o fetiţă geamănă cu cea care a decedat care se simte rău, fiind şi ea transportată la spital ulterior. Femeia le-a povestit medicilor că celor două fetiţe li s-a făcut rău după e le-a dat să bea lapte praf făcut cu apă de la fântână.

DSP a deschis anchetă

DSP Vaslui a demarat o anchetă în acest caz, mai ales că acesta nu este primul caz de acest gen petrecut în judeţul Vaslui. „Am solicitat o informare de la medicul de familie din comună, dar şi de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Aşteptăm, acum, şi rezultatele necropsiei pentru a vedea cuzele exacte ale decesului. În zilele care urmează vom prelua şi probe de la fântâna din care mama a luat apa folosită la prepararea laptelui pentru copii", ne-a delcarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

În vara anului trecut, în localitatea vasluiană Vetrişoaia, a aut loc un caz parcă tras la indigo. Şi atunci, un bebeluş în vârtsă de o lună şi şapte zile a decedat în urma unei intoxicaţii cu nitriţi. Ca şi acum, şi acesta avea un frate geamăn care a fost salvat în ultimul moment.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite