DGASPC Vaslui va deschide şi ea o anchetă în cazul copiiilor abuzaţi de scoţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce se va încheia ancheta procurorilor D.I.I.C.OT, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui vor deschide şi ei o anchetă socială la familia lui Vlăduţ. Băieţelul de 9 ani, victimă a scoţianului James Connor, face parte dintr-o familie săracă şi dezorganzizată, el mai având alţi 6 fraţi şi surori.

Povestea lui Vlăduţ Chetran, băieţelul de 9 ani care i-a căzut şi el victimă pedofilului de origine scoţiană, este una cutremurătoare. Părinţii lui nu au niciun fel de venit, tatăl este alcoolic, iar el, împreună cu o parte din ceilalţi 6 fraţi şi surori trăiesc din mila oamenilor.

„Nu avem din ce trăi. Tatăl lor stă toată ziua beat, iar eu mai muncesc pe la Biserica «Sfântul Ioan»  şi mai câştig un ban. Am fata mare care este în clasa a 9-a şi trebuie să fac cumva să le dau de îmbrăcat şi să se ducă la şcoală", ne-a spus Rozalia Chetran, mama lui Vlăduţ.  „Eu nu mă simt cu nimic vinovată. El mi-a spus că se duce să se joace, nu am ştiut ce vrea să facă. De acum am să-l ţin mai din scurt. I-am şi spus deja că mai mult de ora 8 seara nu mai are voie afară", a mai adăugat mama micuţului.

Riscă să îşi piardă toţi copii

Este cunoscut faptul că pedofilul James Connor îşi racola victimele din rândul copiilor străzii sau din rândul micuţilor care trăiau în medii sociale sărace. Tocmai acesta este şi motivul pentru care, după ce se vor linişti apele, iar copiii îşi vor reveni din punct de vedere psihologic, reprezentanţii DGASPC Vaslui vor deschide şi ei o anchetă socială la familia Chetran.

„Deocamdată nu se pune problema aşa. Copiii sunt supuşi în acest moment unui tratament psihologic, iar ancheta oamenilor legii este încă în desfăşurare. După ce se va finaliza această anchetă, iar micuţii îşi vor reveni din toate punctele de vedere, vom face şi noi o anchetă socială la familia Chetran, deoarece am înţeles că acolo trăiesc 10 persoane în doar două camere", ne-a declarat Ionuţ Dănilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Citiţi mai multe detalii în ziarul Adevărul de Seară de astăzi

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite