Curajoşii de pe Olimpico: Lazio Roma-FC Vaslui 2-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley a detonat două „bombe“ la Roma
Wesley a detonat două „bombe“ la Roma

Dacă în urmă cu şapte ani Vasluiul se chinuia să promoveze în prima ligă din România, aseară, trupa patronată de Adrian Porumboiu a făcut legea pe unul dintre legendarele stadioane ale Europei.

Brazilienii Adailton şi Wesley, pentru care s-au făcut mari eforturi financiare, au demonstrat că merită fiecare bănuţ. Nici Sânmărtean al nostru nu a dezamăgit. Dacă defensiva a evoluat mai timid, şi le-a permis italienilor să deschidă scorul din penalty, prin cel mai tatuat om din Roma, Djibrill Cisse, atacul şi-a făcut treaba în repriza secundă.

Wesley a egalat la unu cu o lovitură de cap excelent plasată, din centrarea „fratelui" Adailton (60), pentru ca patru minute mai târziu să avem o dublă victorie: penalty şi „roşu" arătat lui Zauri. Wesley a amuţit asistenţa de pe „Olimpico" de la 11 metri, însă Sculli ne-a pus la respect, cu capul, după o serie de bâlbâieli în defensiva noastră. S-a terminat 2-2, un rezultat excelent pentru Vaslui la debutul în grupele unei competiţii europene. „Am făcut pasul înapoi, tipic românesc. Am fi putut pleca cu o victorie. Nu ne venea să credem că am dat două goluri, eram uluiţi. Se vede o schimbare în jocul nostru faţă de sezonul trecut când întorceam greu un rezultat", a spus Sânmărtean. „Am pregătit meciul la victorie, dar n-a fost să fie. Oricum, Sporting Lisabona şi FC Zürich ne-au luat frica", a completat directorul general al moldovenilor, Costantin Zotta. 

Lazio 2
Marchetti - Zauri, Diakhite, Dias, Lulici - Matuzalem, Ledesma - Sculli (Hernanes 80), Gonzalez (Konko 81), Cisse - Rocchi (Kozak 67). Antrenor: Edoardo Reja

FC Vaslui 2
Cerniauskas - Milanov, Farkaş, Balaur, Milisavljevici - Zmeu (R. Costin 87), Pavlovici - Adailton (Buhăescu 90), Wesley, Sânmărtean - Temwanjera
(Bello 77). Antrenor: Viorel Hizo

Goluri: Cisse 35 (pen.), Sculli 72 /
Wesley 60, 64 (pen.)

Eliminat: Zauri (62)

Stadion „Olimpico": 10.000

Arbitru: Eric Braamhaar (Olanda)

Etapa următoare (29 septembrie): Vaslui - Zürich, Sporting - Lazio

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite