Cristian Mungiu, prezent la Vaslui la avanpremierea filmului „După dealuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea României la premiile Oscar 2013, filmul „După dealuri" regizat de Cristian Mungiu, a fost prezentat, vineri seara, la Vaslui.

Prezent la eveniment, regizorul Cristian Mungiu a declarat că a ales oraşul Vaslui pentru legătura dintre întâmplarea reală şi cărţile care au inspirat filmul, acţiunea peliculei desfăşurându-se la o mănăstire din judeţul Vaslui.

„Am ales Vasluiul pentru legătura care este între întâmplarea reală şi cărţile care inspiră filmul. În clipa în care am decis să avem o avampremieră mi-a fost imediat clar că cel mai potrivit loc în care poate să se desfăşoare este la Vaslui. Aici am început acum un an documentarea şi prospecţia pe teren în încercarea de a fi cât mai corecţi cu toţi cei care au avut vreodată de-a face cu această întâmplare", a declarat Mungiu, citat de Mediafax.

Alături de regizor au fost prezenţi şi actorii principali Valeriu Andriuţă, Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

„Este un semn de respect faţă de publicul filmului ca de fiecare dată când este posibil actorii şi echipa să fie de faţă", a mai spus Mungiu.

Zeci de vasluieni au fost prezenţi la eveniment, printre aceştia numărându-se autorităţi locale şi judeţene sau politicieni.

În semn de apreciere pentru că a ales Vasluiul pentru avanpremiera din România, Cristian Mungiu a primit o plachetă din partea primarului Vasile Pavăl.

Filmul va rula timp de cinci zile la Vaslui, urmând ca marţi, 25 septembrie, să fie proiectat în avampremieră şi la Câmpina, oraşul în care a fost construită mănăstirea ce a constituit decorul principalelor evenimente din film şi locul în care s-a desfăşurat cea mai mare parte a filmărilor.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite