Copilul ajuns la spital în comă alcoolică a fost scos din familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii sunt internaţi într-un centru de plasament
Copiii sunt internaţi într-un centru de plasament

Băieţelul în vârstă de doi ani, din localitatea vasluiană Cioatele, care a ajuns în prima zi de Paşte în comă alcoolică la Spitalul JKudeţean de Urgenţă Vaslui, a fost scos din famile, vineri, de cei de la Protecţia Copilului.

Demersurile au fot începuite în cursul zilei de ieri şi, la solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, o instanţă a Tribunalului Vaslui a emis, tot ieri, o ordonanţă preşedinţială de scoatere din familie a băieţelului.

Potrivit reprezentanţilor de la Protecţia Copilului, micuţul era neglijat, ba chiar i-a fost pusă viaţa în pericol.(Vezi aici cum a ajuns copilul la spital).

„ În urma evaluării de specialitate s-a stabilit că sănătatea, dezvoltarea și viața copilului cu vârsta de 2 ani sunt periclitate în familia naturală. Astfel, așa cum se procedează în situații de abuz sau neglijare a copilului, în contextul lipsei acordului mamei cu privire la instituirea unei măsuri de protecție specială pentru acesta, a fost sesizată instanța, solicitându-se emiterea unei ordonanțe președințiale de separare a minorului de familie și plasare a acestuia într-un mediu securizant", ne-a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Părinţii al căror copil a ajuns la spital în comă alcoolică s-au ales cu dosar penal

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite