Copiii bârlădeni scapă din faţa calculatorului la piscină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înotul reprezintă una din puţinele alternative de mişcare şi sport din oraş. 60 de copii din Bârlad participă în prezent la cursuri de înot. Principalul beneficiu al acestui sport este dezvoltarea armonioasă a organismului.

Profesorii de sport Adrian Todireasa şi Bogdan Jora spun că au decis să organizeze cursuri de înot în urma cererilor numeroase venite din partea părinţilor.
Din păcate, în Bârlad nu există o piscină amenajată care să poată fi folosită şi pe timpul iernii, aşa că dascălii îşi restrâng activitatea doar pentru lunile călduroase de vară. Ei spun că numărul copiilor care vin la înot este tot mai mare şi că cel mai mic prichindel pe care-l pregătesc în momentul de faţă are doar patru ani. Vârsta maximă este de 14 ani.


„Înotul este singurul sport care dezvoltă organismul proporţional, mai ales în cazul copiilor. Asta pentru că pune în mişcare toate grupele musculare. De asemenea, dezvoltă capacitatea pulmonară prin exerciţiile temeinice de respiraţie care se fac“
, a spus profesorul Bogdan Jora.


Cei 60 de copii care sunt înscrişi la cursurile de înot ale celor doi profesori sunt împărţiţi în patru grupe. Ei participă la opt şedinţe pe lună, fiecare dintre acestea durând o oră şi jumătate. Profesorii spun că scopul lor nu este acela de a face performaţă, ci doar de a-i ajuta pe copii să se dezvolte armonios.


„Trebuie să se înveţe cu ordinea şi disciplina“


„Sunt copii care au frică de apă, dar sunt alţii care nu au nicio problemă. În funcţie de asta, dar şi de motricitatea fiecăruia în parte, depinde timpul în care vor învăţa să înoate. Dacă vorbim strict de iniţiere şi de salvarea de la înec, în maximum două luni acestea sunt atinse indiferent de copil“, a spus şi Adrian Todireasa.
Părinţii sunt încântaţi de ideea de a-şi da copiii la înot. „L-am adus la înot pentru sănătatea lui şi pentru condiţia fizică. Plus că mai limităm timpul petrecut în faţa calculatorului. De asemenea, trebuie să se obişnuiască şi cu ordinea şi disciplina“, ne-a spus un părinte.

Ai un pont? Află aici cum poţi lua legătura cu reporterii noştri!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite