Copii bătuţi în secţia de poliţie din Huşi. IPJ Vaslui neagă totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama lui Marian ne arată rănile pe care acesta le avea la urechi
Mama lui Marian ne arată rănile pe care acesta le avea la urechi

Mai mulţi părinţi din municipiul Huşi îi acuză pe poliţiştii din localitate că le-ar fi bătut copiii cu cruzime,  după ce aceştia fuseseră audiaţi într-un caz de furt.

Totul a început vineri după-amiază, atunci când mai mulţi copii de la şcoala nr. 1 din Huşi au ieşit în parc să se relaxeze. La doar câteva minute, o elevă a sunat la num,ărul de urgenţă 112 şi a reclamat dispariţia unei poşete în care ea susţine că avea două telefoane mobile, o cheie şi 1,5 lei. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stat de vorbă cu fata, i-au luat declaraţii şi au stabilit un cerc de suspecţi. În scurt timp, oamenii legii i-au găsit pe cei trei băieţi bănuiţi că ar fi furat gentuţa fetei şi i-au dus pe aceştia la secţia de  Poliţie.

„Mi-au rupt urechile"

 Cei trei băieţi bănuiţi că ar fi autorii furtului au vârste cuprinse între 9 şi 13 ani. Pe unul dintre ei poliţiştii l-au găsit acasă, iar la secţie au descoperit într-unul din buzunare unul din telefoanele fetei. Până a-l aduce pe acesta la Poliţie, pe ceilalţi doi, un copil din clasa a II-a şi unul de clasa a VI-a, oamenii legii i-au găsit în parc şi i-au condus la sediul Poliţiei. Marian, băiatul de clasa a VI-a, ne-a povestit că, odată ajunşi la secţie, oamenii legii au început să îi bată. „Pe mine şi pe un coleg de-al meu mai mic ne-au luat cu maşina de pe stradă. Deşi le-am spus că nu ştiu nimic, au început să mă bată. Mi-au dat cu palmele şi cu pumnii. M-au  tras de urechi şi se urcau cu pantofii peste picioarele mele şi îmi spuneau că dacă nu recunosc mă vor tunde zero. Mai aveau un pic şi îmi rupeau urechile. Şi pe ceilalţi copii i-au bătut", ne-a povestit Marian.

„Voi face plângere la Parchet"

Părinţii lui Marian sunt decişi să nu lase lucurile aşa şi au promis că vor face plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi. Ieri, mama băiatul s-a prezentat la Medicina Legală pentru a-i scoate fiului certificat medico-legal. „Copilul meu este nevinovat. L-au bătut degeaba. Mă întreb de ce nu ne-au chemat şi pe noi la secţie?! L-au ţinut acolo de la ora 14:00 până la ora 17:00 fără ca noi să ştim vreo ceva! Cu ce drept şi, mai ales, de ce l-au bătut?  Sau, să presupunem că el ar fi furat, dar nu era mai corect să mă anunţe şi pe mine? Îl pedepseam eu, ca mamă, nu nişte străini care poartă haina statului", s-a plâns Cornelia Chiriac, mama lui Marian.

De partea celalată, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui respinge acuzele aduse de femeie, susţinând că nu au existat acte de violenţă asupra niciunuia dintre copii. Audierile s-au desfăşurat în prezenţa părinţilor, nefiind exercitate niciun fel de violenţe asupra copiilor. Cât priveşte aspectele la acest furt, ele nu sunt lămurite, în condiţiile în care cei trei minori au revenit de mai multe ori asupra declaraţiilor. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru furt calificat", ne-a delcarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

image

Concluzii certificat medico-legal

Minorul Chiriac Marian-Sebastian prezintă leziuni traumatice de tipul tumefacţiei, excoriaţieişi echimozei. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu mijloace sau obiecte contondente. Pot data din data de 22 iunie 2012.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite