INUMAN Copii hrăniţi cu ceapă şi spălaţi de profesori - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta stă adesea flămândă pentru că mama sa dă banii pe alcool
Nicoleta stă adesea flămândă pentru că mama sa dă banii pe alcool

Două fete ale unei familii dezorganizate dintr-o comună vasluiană sunt ţinute de cea care le-a dat viaţă în condiţii greu de imaginat. Mănâncă doar când cea care le-a dat viaţă îşi mai aduce aminte de ele şi sunt spălate de educatoare. Surorile lor mai mici au fost luate deja de Protecţia Copilului.

Într-o margine a satului Perieni, judeţul Vaslui, două copile de 5 şi 6 ani, trăiesc zilnic un chin în lupta pe care o duc cu viaţa. Andreea şi Nicoleta sunt crescute într-o cociobă care stă să se dărâme peste ele. Mama, Lenuţa Bucătaru (30 de ani), consumă frecvent băuturi alcoolice şi îşi hrăneşte odraslele doar când îşi mai aduce amine. De cele mai multe ori cu mămăligă rece şi cu ceapă, spun reprezentanţii primăriei din localitate care susţin că monitorizează familia de mai mult timp.

image

Casa în care trăiesc cele două copile

Mama este consumatoare de alcool

Două fete gemene ale aceleiaşi familii au luate de către Protecţia Copilului săptămâna trecută după ce au fost găsite pline de păduchi şi înfometate. Micuţele au fost date de la naştere la Spitalul din Tutova, acolo unde primeau îngrijire corespunzătoare. După ce la 1 aprilie această unitate a fost desfiinţată de către ministerul de resort, autorităţile au fost nevoite să le dea pe gemene înapoi în grija părinţilor.

image

Reprezentanţii Primăriei Perieni spun că cele două fete mai mari, care se află şi acum în sânul familiei, nu au fost instituţionalizate pentru că şocul asupra familiei ar fi fost prea mare.

 „De câte ori mergeam la această familie găseam mizerie şi câte o mămăligă şi ceapă care era mâncarea copiilor", ne-a spus Veronica Petrea, asistentul social din comuna Perieni.

Pe una dintre fetele familiei din Perieni, Nicoleta, am găsit-o la grădiniţa din localitate. Ţinea în mână strâns o cutie cu lapte primită de la şcoală. Întrebată dacă a mâncat ceva până la prânz, copila a ridicat ruşinată din umeri.

Mama: „Mai beau câte un pahar, ca toate femeile"

De altfel, educatoarele din Perieni spun că, în fiecare dimineaţă, ele le spală pe cele două fete.

„Noi încercăm să le integrăm, însă ceilalţi copii nu prea vorbesc cu ele, le marginalizează", ne-a spus Ecaterian Şerban, educatoare.

Lenuţa Bucătaru susţine că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

„Normal că dau mâncare la copii. Le mai dau fasole că doar suntem la ţară, nu trăim la oraş. Alcool nu beau aşa de mult. Mai beau şi eu câte un pahar, ca toate femeile", ne-a declarat, nonşalantă, femeia. Concubinul acesteia, Vasile Popa, a fost de negăsit.

____________________________________________________________________________________________________________

De la începutul acestei luni, 12 copii din zona Bârladului au fost internaţi la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat din oraş. Copii erau lăsaţi în voia sorţii de către părinţi, care fie nu le dădeau de mâncare, fie îi ţineau în mizerie, la un loc cu animalele din curte. Reprezentanţii Protecţiei Copilului spun că aceste cazuri sunt, din păcate, în creştere.

____________________________________________________________________________________________________________

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite