Contrabandişti de ţigări din Vama Albiţa, turnaţi de un blogger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi, unul în vârstă de 41 de ani şi celălalt în vârstă de 60 de ani, ambii lucrători la o firmă de salubritate ce se ocupa de curăţenia din Vama Albiţa, s-au ales cu dosare penale după ce, un blogger, i-a fotografiat în timp ce „culegeau" din nişte arbuşti cartuşe cu ţigări pe care le depozitau în tomberoane.

Bloggerul, cunoscut în lumea virtuală cu numele Valentin, a surprins toate aceste faze în data de 7 iunie, în timp ce stătea la rând la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albiţa.

Acesta a povestit pe blogul său cum în dimineaţa zilei respective, în timp ce se aflau la curîţenie, cei doi bărbaţi scoteau din spaţiile verzi aflate în apropierea heliportului, mai multe cutii de carton în care se aflau ţigări de contrabandă.

Cei doi transportau ţigările după linia de control, ascunse în tomberoane, până la un spaţiu de depozitare a materialelor de întreţinere situat lângă toaleta de pe sensul de intrare în ţară, de unde duceau pachetele la domiciliile lor cu ajutorul unei maşini.

Poliţia de Frontieră îi mulţumeşte

Poliţiştii de frontieră vasluieni s-au autosesizat şi au demarat cercetări, iar în urma verificărilor efectuate, s-a dovedit că cele scrise de blogger sunt adevărate.

Împotriva celor doi traficanţi de ţigări s-a început urmărirea penală, totdată fiind solicitată şi efectuarea unei percheziţii ample la domiciliile celor doi bărbaţi.

Aşa au găsit la locuzinţa unuia dintre ei aproape 300 de pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de Duty Free, în valoare de 3.000 de lei.

„Conducerea Poliţiei de Frontieră Române mulţumeşte participanţilor la trafic care sprijină poliţiştii de frontieră în activităţile desfăşurate pentru combaterea faptelor ilegale şi solicită transmiterea de alte semnalări, în cazul în care acestea sunt sesizate", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi bărbaţi.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite