Bârlad: Consilierii locali vând “în orb” terenurile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali din Bârlad
Consilierii locali din Bârlad

Edilii oraşului şi-au făcut obiceiul de a ridica mâna când vine vorba de înstrăinarea unui teren public, chiar dacă n-au habar unde e situat. La ultima întâlnire a consilierilor, subiectul a stârnit vâlvă în sală. Câţiva edili s-au revoltat că nu ştiu ce vând.

Practica de a vinde terenurilor oraşului fără a avea măcar o schiţă în faţă e mai veche la Bârlad. În ultimele luni, pe ordinea de zi a Consiliului Local, s-a aflat de fiecare dată un proiect ce presupunea scoaterea la licitaţia a unor terenuri. Edilii le-au aprobat pe toate.

La şedinţa de săptămâna trecută, câţiva consilieri s-au trezit că nu ştiu unde se află terenurile pe care municipalitatea intenţioneză să le scoată la licitaţie. Pe marginea subiectului s-a ivit un adevărat tărăboi.

 Fară schiţe, din cauza lipsei de hârtie

"Am încercat să găsesc unul dintre terenurile trecute aici (n.r. în proiectul de hotărâre), însă n-am reuşit nici cu GPS-ul. Ar fi normal ca, înainte să vindem un teren, să ştim şi noi unde se află, dacă există ceva construit pe el, nu să-l vindem aşa pur şi simplu. Şi nu e prima dată când se întâmplă lucrul acesta", a opinat Dumitru Bouroş, consilier local. Explicaţia pentru lipsa schiţelor din dosarele consilierilor a dat-o primarul Constantin Constantinescu, care a dat vina pe dificultăţile financiare. "Colegii care se plâng că nu au primit schiţele au dreptate. Cei de la serviciul de la urbanism trebuiau să le pună. Vom face sacrificii şi problema se va rezolva până la şedinţa următoare", a spus Constantinescu.

 Două hectare din oraş, scoase la vânzare

Unul dintre consilieri a spus că ar trebui ca edilii să meargă să viziteze fiecare teren înainte de a-l înstrăina. Iniţiativa însă nu a fost primită bine de colegii săi.

Numai în ultimele luni, edilii oraşului au decis să scoată la licitaţie suprafeţe ce însumează în jur de 20.000 de metri pătraţi. Preţurile variază de la un teren la altul, în funcţie de zonă, însă în total, edilii speră să aducă la bugetul local aproximativ 2,5 milioane de lei.

"Ne ciunţesc oraşul cu totul. Ar trebui urmăriţi să vedem cui se vor vinde aceste pământuri. Cine ştie ce şmecherii fac cu ele", este de părere un bârlădean

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe vaslui@adevarul.ro

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite