Consilier local din Bârlad, arestat pentru dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Iamandi
Marius Iamandi

Tribunalul Galaţi a dispus ierii arestarea preventivă a consilierului PSD, Marius Iamandi.

Iamandi este cercercetat de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), într-un dosar al cărui cap de afiş este Vasile Văiculescu, primarul comunei gălăţene Brăhăşeşti. Dintr-un comunicat dat publicităţii astăzi pe site-ul DNA, reiese că edilul i-a solicitat lui Iamandi, în calitate de administrator al SC MOBILZONE SRL Bârlad, suma de 16,500 de lei pentru a accepta facturile emise de firma consilierului local cu care Primăria Brăhăşeşti avea încheiat un contract.

image

Primarul comunei Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu

A dat mită 8.500 de lei

Din suma pretinsă, Marius Iamandi i-a dat primarului gălăţean 8.500, urmând ca ulterior să îi dea şi restul de bani.

"Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3, Cod de procedură penală. La data de 11 noiembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 12 noiembrie 2010, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Iamandi-Răianu Marius pe o perioadă de 29 de zile", se arată în comunicatul DNA.

 Consilier de un an jumătate

Marius Iamandi a fost validat consilier prin Hotărârea nr. 189 din 24 iunie 2009 a Consiliului Local Bârlad. El este şi vicepreşedinte la Tineretul Social Democrat din Bârlad.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite