Comercianți păcăliți cu bancnote false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe sesizări i-au băgat pe polițiștii vasluieni în alertă, după ce în oraș circulă mai multe bancnote false, culmea, care provin de la pachete de gumă de mestecat.

Totul a ieșit la iveală după ce două gestionare i-au sesizat pe oamenii legii că au fost păcălite cu astfel de bancnote. Vânzătoarele le-au spus polițiștilor că au primit hârtii care imită bancnotele de 5 lei și respectiv 50 lei din partea unor cumpărători care și-au achiziționat diferite produse.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au descoperit că aceeași problem s-a întâlnit și la o unitate bancară, acolo unde casiera a observant în timpul unei depuneri a unei sume de bani că una din bancnotele nu este reală, ci imită bancnota de 10 lei.

Polițiștii au constatat că aceste hârtii care imită bancnotele de 1 leu, 5 lei 10 lei, 50 lei și 100 lei provin de la pachete de gumă de mestecat care sunt comercializate prin intermediul unor magazine din municipiul Vaslui și care mai conțin câte un carton cu fotografia unui sportiv de wrestling.

image

Unele bancnote conțin fotografia unui sportiv de wrestling

Poliția recomandă mai multă atenție

„Pentru a preveni astfel de situații, adresăm recomandări părinților de a discuta cu copii și de a le explica că aceste hârtii nu pot fi folosite la cumpărături, iar utilizarea lor constituie o faptă de natură penală. Atragem atenția și gestionarilor de a fi mai atențI atunci când manipulează valori, de a verifica bancnotele primite pentru a nu suferi prejudicii ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni de înșelăciune", a precizat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

De asemenea, potrivit legii, folosirea altor tipuri de bancnote decât cele puse în circulație de Banca Națională a României și de alte instituții monetare internaționale autorizate constituie infracțiunea de falsificarea de monede sau de alte valori și se pedepsește cu închisoare de la trei la 12 ani. În funcție de modalitate, fapta poate să constituie infracțiunea de înșelăciune, care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

image

Bancnotele false erau inscripționate cu cuvântul „Exemplu“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite