Colegiul Agricol din Huşi, amendat de DSP Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toți cei 11 elevi au primit îngrijiri medicale la Spitalul din Huși
Toți cei 11 elevi au primit îngrijiri medicale la Spitalul din Huși

Rezultatele anchetei desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir" din Huşi, după ce 12 elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, au arătat că la cantina acestei instituţii de învăţământ există un adevărat focar de infecţie.

Analizele de laborator au arătat că în cantina unde mănâncă zilnic cei 200 de elevi cazaţi la internatul liceului se confirm prezenţa bacililor coli patogeni pe suprafeţele de lucru pe care se pregăteşte mâncarea, precum şi a stafilococului auriu pe mâinile bucătarului. Acesta este şi motivul pentru care, responsabilul cantinei a fost amendat cu suma de 1.000 de lei.

Vezi aici din ce cauză s-au intoxicat cei 12 elevi

„Ancheta epidemiologică desfăşurată la cantina Liceului Agricol din Huşi a scos în evidenţă faptul că nu erau respectate condiţiile igienico-sanitare în incinta bucătăriei cantinei. În consecinţă, am decis sancţionarea pecuniară a administratorului cantinei care, prin fişa postului, avea atribuţii de verificare atât în ceea ce priveşte modalitatea de preparare a hranei pentru elevi, cât şi a personalului responsabil cu această activitate, respectiv bucătarul cantinei", a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite