Ciudăţeniile comasării a două spitale. Farmacistul devine operator, tehnicianul va lucra ca fochist!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii trecute a fost definitivat procesul de comasare ale celor două spitale din Bârlad. Toţi angajaţii fostului Spital de copii au fost preluaţi de Spitalul de Adulţi, însă o parte dintre aceştia au trebuit să se mulţumească cu posturi inferioare pregătirii lor profesionale.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local a edililor bârlădeni, unii angajaţi cu funcţii superioare din aparatul administrativ al Spitalului de copii „Sfântul Nicolae" din Bârlad vor fi nevoiţi să se mulţumească cu posturi inferioare. Astfel se face că un post de farmacist ce a existat până la sfârşitul săptămânii trecute la această unitate a fost înlocuit cu unul de operator calculator. Un alt tehnician din aparatul administrativ al spitalului va fi nevoit să se mulţumească în continuare doar cu postul de fochist.

Din documentele oficiale reiese că, în urma comasării, alte trei posturi din cadrul Compartimentului de Neonatologie vor fi redistribuiţi în organigrama Spitalului de Urgenţă în funcţiile de registrator medical.

 „Exista posibilitatea ca aceste persoane să fie trimise la alte unităţi din judeţul nostru sau chiar din alte judeţe. De aceea s-a luat această decizie, pentru a nu rămâne nimeni fără loc de muncă sau pentru a nu fi nevoit să facă naveta la zeci de kilometri", ne-a spus directorul medical al Spitalului de Urgenţă din Bârlad, Gabriela Daniş. Aceasta a mai precizat că, pe viitor, există posibilitatea ca alte posturi să fie înfiinţate, însă până atunci cei care au fost retrogradaţi în funcţie vor trebuie să se mulţumească cu ce au primit.

În urma comasării celor două unităţi spitaliceşti din Bârlad, pe locul fostului Spital de copii au apărut două secţii de pediatrie arondate Spitalului de Urgenţă. Magdalena Cozma, managerul unităţii ce tocmai şi-a pierdut personalitatea juridică, va fi şefa uneia dintre aceste secţii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite