Cinema 3D pentru bârlădeni de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmele în format tridimensional vor rula în Casa Sturdza, la iniţiativa muzeografilor de la „Vasile Pârvan“. În sala specială cu 25 de locuri vor fi proiectate atât filme documentare, cât şi artistice. Preţul biletelor va fi cuprins între 5,5 şi 15,5 lei, în funcţie de tipul peliculei.

Pentru a oferi bârlădenilor filme în format tridimensional, reprezentanţii Muzeului „Vasile Pârvan“ au încheiat un contract de colaborare cu o firmă de specialitate din judeţul Galaţi. Instituţia bârlădeană va pune la dispoziţie clădirea  de la Casa Sturdza, iar de tehnologie şi de amenajarea sălii se va ocupa societatea gălăţeană.


Până în prezent, nu a fost stabilită încă data la care sala de cinema va fi inaugurată, însă reprezentanţii muzeului cred că, până la Paşte, locaţia va fi deschisă marelui public. „Aceasta a fost o dorinţă de a mea încă de când am deschis Planetariul la Bârlad. Ne-am fi dorit să realizăm acest lucru prin fonduri europene însă, în timp, priorităţile s-au schimbat şi de aceea am decis să semnăm un contract cu această firmă“, ne-a spus Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan“. Durata contractului dintre cele două unităţi este de un an, cu posibilitatea de prelungire.


Filme pentru copii


„Prin intermediul acestui Cinema dorim să oferim publicului şi altfel de spectacole decât cele obişnuite pentru muzeul nostru. Ne propunem, astfel, să venim şi în ajutorul elevilor, pentru că vor fi proiectate, pe lângă filme artistice, şi filme documentare de scurt şi lungmetraj“
, a mai spus Mircea Mamalaucă.


Cinematograful 3D va avea o capacitate de 25 de locuri, iar programul va fi zilnic. Preţurile vor varia în funcţie de tipul de film rulat.


Bârlădenii sunt încântaţi de inaugurare


Cel mai scump va fi biletul pentru un film artistic, a cărui valoare va fi de 15,5 lei. Pentru un documentar de lungmetraj biletul va costa 10,5 lei, în timp ce pentru unul de scurtmetraj , 5,5 lei. Preţurile sunt comparabile cu cele practicate în cinematografele similare din alte oraşe din ţară.


Bârlădenii sunt încântaţi de ideea de a avea un cinematograf 3D în oraşul lor. „Eu mă duc des la Iaşi pentru a vedea filme 3D. Este bine că se face ceva de genul acesta şi în Bârlad pentru că sunt sigur că vor fi destui doritori“, ne-a spus Aurel Spânu, student. În Bârlad există un singur cinematograf, dar este închis de mai mulţi ani.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite