Cerşetorii au pus stăpânire pe oraşul Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii spun că, în timpul săptămânii, cerşetorii bârlădeni frecventează staţiile de autobuz, gara sau pieţele, iar în zilele de sărbătoare aceştia se postează la poarta bisericilor.

„Noi acţionăm în special în zonele aglomerate. Recomandăm cetăţenilor să nu mai ofere bani cerşetorilor pentru că nu fac decât să încurajeze acest fenomen“, ne-a spus Valeriu Cerchez, agent şef principal la Poliţia de Proximitate.

Se aşteaptă „migratori“

De săptămâna aceasta va începe bâlciul în Bârlad, iar oamenii legii se aşteaptă ca milogi din alte zone să îngroaşe numărul cerşetorilor locali.

„Chiar la sfârşitul săptămânii trecute am identificat o femeie din judeţul Galaţi care cerşea lângă o biserică“, ne-a mai spus Valeriu Cerchez. Amenda pentru cerşetorie este cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Conform legii, poliţiştii nu pot sancţiona decât persoanele care sunt apte de muncă. Cei cu handicap fizic sau psihic sunt feriţi de lege.

Luna august este cea mai profitabilă din an pentru cerşetori, care sensibilizează mai uşor stranierii veniţi în concedii. „Îi văd tot timpul cerşind. Mulţi sunt tineri şi ar putea să muncească. Dar e mai uşor să întindă mâna.  Nu le dau bani pentru că ştiu că mă păcălesc că sunt ologi“, a spus Angela Creţu, jurist.

Locurile preferate ale cerşetorilor
- Piaţa „9 Mai“
- Piaţa „Sfântul Ilie“
- Gara
- Bulevardul Republicii, zona Stadion
- Biserica Domnească
- Staţiile de autobuz

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite