Cercetați penal pentru că au introdus în țară țigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Țigările erau ascunse în portiere și ștâlpii laterali ai autoturismului
Țigările erau ascunse în portiere și ștâlpii laterali ai autoturismului

Trei bărbai s-au ales cu dosare penale pentru că au încercat să introducă în ţară, prin Vama Albița, ţigări de provenienţă Republica Moldova, ascunse, nedeclarate şi peste limita prevăzută de lege.

Primul care a intrat în atenția polițiștilor este Veaceslov D., în vârstă de 33 ani. Joi dimineață, acesta s-a prezentat în Vama Albița, la volanul unui autoturism, cu intenția de a intra în România. „La controlul de frontieră efectuat de poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali s-au descoperit ascunse şi nedeclarate în bagajul personal al bărbatului, 68 pachete ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză al Republicii Moldova, şi 3 litri de băuturi alcoolice", a spus Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui. Ea a adăugat că, în urmă cu rei luni, bărbatul a mai fst prins întro ipostază aemănătoare, motiv pentru care acum pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă. Țigările și băuturile, evaluate la 353 lei, au fost confiscate de către autoritatea vamală.

Câteva ore mai târziu,  tot în Albița s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un microbuz, Victor D., în vârstă de 31 de ani. La controlul specific pentru trecerea frontierei, oamenii legii au în portierele şi stâlpii laterali ai autoturismului 578 pachete de ţigări, în valoare de 2.491 lei.

Ultimul contrabandist prins eset Artur B., de 22 ani. Tânărul a încercat să fenteze vigilența polițiștilor ascunzând 678 pachete de țigări în portierele şi rezervorul de combustibil al autoturismului. „Ambelor persoane li s-a întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale. Ţigările, în valoare totală de 5.379 lei au fost confiscate de către autoritatea vamală", a încheiat ofțerul de presă al IJPF.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite