Centrul Istoric Bârlad, modernizat pe bucăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii au respectat întocmai proiectul de refacere a zonei, din care lipsesc balconul muzeului sau utilităţile în parc. Pentru refacerea porţiunilor „sărite“, ar mai fi nevoie de încă 1,3 milioane de lei. Consilierii judeţeni au acordat doar 200.000 de lei.

În proiectul de reabilitare a centrului cultural istoric al Bârladului sunt incluse Teatrul „Victor Ion Popa“, Muzeul „Vasile Pârvan“ şi parcul din apropiere. Lucrările de modernizare au început în urmă cu un an şi jumătate, iar constructorii au respectat cu sfinţenie proiectul de reabilitare, cu termen de finalizare octombrie 2011. Numai că porţiuni din centrul istoric nu sunt cuprinse în contract, ceea ce înseamnă că vor alterna bucăţile refăcute cu cele care arată jalnic.


„Unele lucrări care ar trebui executate acolo nu sunt prinse în proiect. Proiectul a fost realizat acum şase ani şi noi l-am primit după încheierea contractului“, a spus Viorel Dumitraşc, responsabilul lucrărilor.


„Am sesizat lipsurile“

În proiectul tehnic nu au fost prinse modernizarea balconului de la intrarea în muzeu, amenajarea unui grup electrogen de apă la teatru, a unei instalaţii de curent trifazic sau a utilităţilor din Parcul „Victor Ion Popa“. De asemenea, nici partea de restaurare a ornamentelor din interiorul muzeului nu este cuprinsă în proiect. „Noi am sesizat aceste lipsuri din proiect după ce ne-am apucat de lucrări şi am anunţat Consiliul Judeţean“, a mai spus Dumitraşc. Pentru acoperirea investiţiilor omise, consilierii judeţeni ar trebui să mai aloce 1,3 milioane de lei.


„Mai mult nu putem da“


La sfârşitul săptămânii trecute, printr-o rectificare bugetară, şefii judeţului au mai acordat 200.000 de lei constructorilor. „Ştim că această sumă nu acoperă în totalitate necesităţile de la centrul Bârladului, însă atât am putut noi să dăm acum“, a spus Vasile Mihalachi, şeful CJ Vaslui. Proiectul de reabilitare a Centrului Istoric are o valoare totală de peste 21 de milioane de lei. Aproape 5 milioane de lei sunt contribuţia CJ Vaslui, 320.000 de lei a Consiliului Local din Bârlad, restul de peste 15 milioane fiind bani de la Uniunea Europeană.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite